23. mart 2017.23. mar 2017.
OŽIVLjAVAMO DUH STAROG ŠAPCA
BEND “KAFANICA” traži inspiraciju u tradiciji

OŽIVLjAVAMO DUH STAROG ŠAPCA

Šabac je grad koji je u prošlosti bio poznat po mnogobrojnim kafanama, u kojima se odvijao društveni i kulturni život. Pojavom novih muzičkih pravaca i promenom načina života, ta nekadašnja mesta okupljanja boema, zamenili su kafići, splavovi i diskoteke. Međutim, uprkos opštim trendovima, uvek postoje oni koji inspiraciju pronalaze u tradiciji, pa je tako zajednička želja Luke Vitorovića i Aleksandra Pupovca, da ovom gradu vrate pređašnji duh kafane, rezultirala osnivanjem grupe “Kafanica”. Sem njih, sastav čiji repertoar ne trpi žanrovska ograničenja čine i članovi šabačkog benda “Tabu”.
-“Kafanicu” čini 7 članova zajedno sa “Tabu” bendom. Nastupamo uglavnom po privatnim proslavama, a ponekad, petkom u restoranu “Kamila”. Klupske svirke izbegavamo jer nam to s obzirom na činjenicu da nas ima mnogo, nije isplativo. Ljudi koji nas slušaju su različitog životnog doba, repertoarski objedinjujemo zabavnu, narodnu i starogradsku muziku, ali sam svestan toga da ne možemo svima udovoljiti jer su ukusi različiti - objašnjava Luka Vitorović, jedan od retkih koji se bavi onim što voli i kaže da od ovog posla može pristojno da živi.
Prvenac grupe, pesma “Nemam ja”, ovih dana se može čuti na nekim radio stanicama i youtube kanalu. Tekst i melodija Luke Vitorovića u aranžmanu Aleksandra Pupovca izvedeni su na akustičnim bendovima uz asistenciju Aleksandra Božića. Gosti na snimanju bili su klarinetista Branko Novaković i prateći vokal Gordana Mijailović. Produkcija je rađena u Kragujevcu. Trenutno je, po Lukinim rečima, aktuelno snimanje spota, te bi za nekoliko dana pesma “Nemam ja” trebalo da dobije i svoje video izdanje.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa