23. mart 2017.23. mar 2017.
USAVRŠAVANjEM DO KVALITETA
ODRŽANI 33. ZIMSKI SUSRETI UČITELjA SRBIJE

USAVRŠAVANjEM DO KVALITETA

Zajedno sa Savezom učitelja Srbije Društvo učitelja Šabac tradicionalno već desetu godinu organizovalo je Zimske susrete učitelja Srbije. Tim povodom u subotu, 18. marta, trista osmadeset učitelja iz Šapca, Bogatića, Koceljeve, Vladimiraca, Ljubovije prisustvovalo je jednodnevnim seminarima različite tematike.
- Sve je osmišljeno kao Dan stručnog usavršavanja. Imamo trinaest seminara koji pokrivaju različite nastavne predmete, ali i slobodne aktivnosti učitelja koje imaju u školi. Takođe imamo jedan seminar koji govori o organizaciji različitih roditeljskih sastanaka. Kada smo odabirali radionice ili seminare gledali smo da budu zastupljene različite kompentencije koje će učitelji da zadovolje. Nadamo se da će to da iskoriste u nastavi kada se vrate u svoje škole - rekla je Suzana Mijušković, predsednica Društva učitelja Šabac.
Ove godine čast da budu domaćini pripala je OŠ „Jevrem Obrenović“ koja je na ovaj način otvorila manifestaciju obeležavanja Dana škole „Jevremovi dani“.
- Sa zadovoljstvom smo prihvatili ponudu da budemo domaćini. Broj od trista osamdeset učitelja pokazuje koliko naši učitelji žele da se edukuju i da doprinesu što boljem kvalitetu nastave, a samim tim i da nam deca budu što bolja. Zahvaljujući Društvu učitelja Šabac edukativnim delom, koji do sada nismo imali, započinjemo i „Jevremove dane“ - dodala je direktorka Svetlana Smiljanić.
Grad Šabac već jednu deceniju podržava finansijski i organizaciono Zimske susrete učitelja koji su iz godine u godinu sve posećeniji.
- Ono što nam je jako važno da su škole domaćini prihvatili da zajedno sa Gradom organizuju ove Zimske susrete tako da svake godine imamo drugu školu. Posebno nam je značajno da se škole uključe što više u stručno usavršavanje. Da ne govorimo o značaju učitelja u samom obrazovnom procesu i o njihovim postignućima što govore rezultati, da kažemo merenja, na evropskom nivou gde su naša deca do četvrtog razreda sa postignućima u samom vrhu Evrope i sveta - istakao je dr Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa