20. april 2017.20. apr 2017.
UGLEDAMO SE NA FINSKU
AMBASADOR FINSKE U POSETI ŠAPCU

UGLEDAMO SE NA FINSKU

“Ovo je za nas godina sreće i želimo da taj osećaj proširimo po Srbiji” rekao finski ambasador Perti Ikonen. “Želimo da sve vrednosti koje su oni dostigli u oblasti zaštite životne sredine, ekonomskog razvoja i obrazovanja dostignemo i u Šapcu” rekao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović
Ambasador Finske Perti Ikonen sa svojim saradnicima, posetio je u utorak Šabac. Sastanku u Dunjića kući prisustvovali su i finski privrednici koji su razgovarali sa privrednim predstavnicima grada o potencijalima Šapca.
Finski ambasador je izjavio da je srećan zbog posete Šapcu i istakao da su imali dobre razgovore sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem. Ikonen je naveo da je saznao za mnoga važna dešavanja u Šapcu, ali i da grad ima veoma dobru i efikasnu administraciju.
-Finska ove godine slavi 100 godina nezavisnosti. Ovo je za nas godina sreće i želimo da taj osećaj proširimo po Srbiji. Jedan od naših projekata za ovaj jubilej je sadnja drveća i to činimo po celoj Srbiji. Finska je najzelenija i najčistija država u svetu i želimo da i Srbija postane takva, rekao je finski ambasador.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović zahvalio je ambasadoru Ikonenu što je održao obećanje dato prilikom prethodnog dolaska i doveo finske kompanije u Šabac. Izrazio je nadu da će se napraviti dobri poslovni kontakti i uspostaviti dobra komunikacija sa šabačkim firmama, kako bi došlo do dalje saradnje.
-Mi kao grad se ugledamo na uređene moderne zemlje zapadne Evrope, kao što je između ostalih i Finska. Želimo da sve vrednosti koje su oni dostigli u oblasti zaštite životne sredine, ekonomskog razvoja i obrazovanja dostignemo i u Šapcu. Mi smo ponudili naše jednostavne projekte koje imamo u gradu i koji treba da pomognu da se kvalitet života digne na viši nivo. Drago mi je što je finski ambasador to prepoznao kao važnu stvar i da imamo prostora za dalju saradnju, rekao je Nebojša Zelenović.
Po završetku sastanka, ambasador, gradonačelnik i direktor kompanije Tikurila Đoka Janjušević zasadili su četiri drveta sorbusa u parku u Masarikovoj ulici. Kompanija Tikurila donirala je boje i lakove za sređivanje ovog parka.
Poseta je nastavljena u Šabačkoj gimnaziji, gde je održana prezentacija Finske, na kojoj su predstavljene specifičnosti ove zemlje. Amabasador je tom prilikom školskoj biblioteci darovao 20 finskih knjiga prevedenih na srpski.
Ambasador je sa svojim saradnicima obišao i Narodni muzej i Biblioteku šabačku. Poseta je završena šetnjom glavnim gradskim ulicama.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa