27. april 2017.27. apr 2017.
PREZENTACIJA ZANIMANjA U KOCELjEVAČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR...

U okviru profesionalne orijentacije nedavno su budućim srednjoškolcima u koceljevačkoj osnovnoj školi predstavljena brojna zanimanja poput lekara, bibliotekara, novinara...
Kao i u prethodnoj generaciji veliki broj osmaka će se opredeliti za poljoprivredni smer u Srednjoj školi u Koceljevi. Za Ivanu Ignjatović i Sanju Milinović ova škola je najbolji odabir jer vole prirodu i životinje.
Takođe, među koceljevačkim osmacima popularne su i tehničke škole. Za razliku od svog druga iz odeljenja Ivana Buljubašića koji će upisati Elektrotehničku školu u Šapcu, Ana Marković će do Elektrotehničkog fakulteta doći preko smera Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje u Koceljevi.
–Moj izbor će biti PTT škola koju je završila i moja mama - kaže Tijana Živanović.
Nikola Bošković želi da se usavršava u oblasti kulinarstva i gastronomije te će stoga upisati smer Kulinarski tehničar, dok će Teodora Selenić sticati gimnazijsko znanje u Valjevu na Filološkom smeru.
U OŠ „Mića Stanojlović” kažu da je ovogodišnja generacija maturanata imala bolje rezultate na probnom testu u odnosu na prethodnu. Najviše znanja osmaci su prikazali u rešavanju zadataka iz srpskog jezika. Prosečan broj bodova na ovom testu bio je 9,62. Nešto manji broj poena 9,52 imali su na kombinovanom dok je test iz matematike doneo 7,3 boda.
–Na probnu maturu izašao je 121 od upisana 122 učenika. Rezultati su bolji u odnosu na prošlu godinu. Niko od đaka nije imao nula poena iz srpskog i kombinovanog testa, dok su bez poena iz matematike ostala dva osmaka - rekla je školski psiholog Dragica Simić i najavila da je prošle nedelje počelo testiranje budućih prvaka.
–Testiranja su obavljena u Donjem Crniljevu, Svileuvi i Kamenici. Ove nedelje su u Draginju, a naredne dve sedmice u Koceljevi - izjavila je Simić.
Na testiranje je pozvano preko sto predškolaca što je na prošlogodišnjem nivou. Bez đaka prvaka će verovatno u narednoj školskoj godini, između ostalih, ostati škole u Gradojeviću i Ćukovinama.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa