Инфо

27. април 2017.27. апр 2017.
ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗАНИМАЊА У КОЦЕЉЕВАЧКОЈ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ

ПЕКАР, ЛЕКАР, АПОТЕКАР...

У оквиру професионалне оријентације недавно су будућим средњошколцима у коцељевачкој основној школи представљена бројна занимања попут лекара, библиотекара, новинара...
Као и у претходној генерацији велики број осмака ће се определити за пољопривредни смер у Средњој школи у Коцељеви. За Ивану Игњатовић и Сању Милиновић ова школа је најбољи одабир јер воле природу и животиње.
Такође, међу коцељевачким осмацима популарне су и техничке школе. За разлику од свог друга из одељења Ивана Буљубашића који ће уписати Електротехничку школу у Шапцу, Ана Марковић ће до Електротехничког факултета доћи преко смера Машински техничар за компјутерско конструисање у Коцељеви.
–Мој избор ће бити ПТТ школа коју је завршила и моја мама - каже Тијана Живановић.
Никола Бошковић жели да се усавршава у области кулинарства и гастрономије те ће стога уписати смер Кулинарски техничар, док ће Теодора Селенић стицати гимназијско знање у Ваљеву на Филолошком смеру.
У ОШ „Мића Станојловић” кажу да је овогодишња генерација матураната имала боље резултате на пробном тесту у односу на претходну. Највише знања осмаци су приказали у решавању задатака из српског језика. Просечан број бодова на овом тесту био је 9,62. Нешто мањи број поена 9,52 имали су на комбинованом док је тест из математике донео 7,3 бода.
–На пробну матуру изашао је 121 од уписана 122 ученика. Резултати су бољи у односу на прошлу годину. Нико од ђака није имао нула поена из српског и комбинованог теста, док су без поена из математике остала два осмака - рекла је школски психолог Драгица Симић и најавила да је прошле недеље почело тестирање будућих првака.
–Тестирања су обављена у Доњем Црниљеву, Свилеуви и Каменици. Ове недеље су у Драгињу, а наредне две седмице у Коцељеви - изјавила је Симић.
На тестирање је позвано преко сто предшколаца што је на прошлогодишњем нивоу. Без ђака првака ће вероватно у наредној школској години, између осталих, остати школе у Градојевићу и Ћуковинама.
В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa