1. jun 2017.1. jun 2017.
PONOS ŠAPCA
održani 41. LAZINI DANI

PONOS ŠAPCA

Tokom 26. i 27. maja, manifestacija “Lazini dani” održana je četrdeset prvi put u Šapcu, u hotelu “Sloboda”. Realizovano je nekoliko predavanja iz alergologije, gastroenterologije, pulmologije i psihijatrije sa eminentnim profesorima iz tercijarnih zdravstvenih ustanova i visokostručnih klinika.
- Verujem da su naši sugrađani ponosni na činjenicu da se u Šapcu održava renomirani skup koji nosi ime velikog humaniste, književnika i lekara Laze Lazarevića. Njegovo obrazovanje, naučni rad koji je publikovan u prestižnim stručnim časopisima izaziva divljenje, naročito danas, kada stručni radovi mahom pate od površnosti, neoriginalnosti i masovnosti. I mene čini ponosnim činjenica da je naš grad centar ovog okupljanja na kom će zdravstveni radnici razmeniti iskustva iz različitih oblasti i čuti predavanja istaknutih lekara, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović.
Organizator manifestacije koja je okupila više od stotinu stručnjaka iz različitih oblasti medicine, i ove godine je Regionalna podružnica Srpskog lekarskog društva Šabac.
- Pored eminentnih stručnjaka, predavanja će održati i lekari iz Opšte bolnice Šabac i naših domova zdravlja, što je posebno zadovoljstvo i čast. Danas se održava sekcija alergologa i kliničkih imunologa, koju vodi profesorka alergolog internista Aleksandra Popadić sa lekarima iz Beograda i našom doktorkom alergologom Jelenom Živanović. Predavanja su akreditovana za lekare, stomatologe, farmaceute i biohemičare, rekla je na otvaranju dr Nada Ruvidić, predsednica Podružnice SLD Šabac.
U toku drugog dana naučnog skupa, održan je kurs iz gastroenterologije sa profesorima gastroenterolozima i pulmolozima iz Beograda.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa