29. jun 2017.29. jun 2017.
NASTAVAK PRIPREMA MAČVE NA
ZLATIBORU

NOVAJLIJE I POVRATNICI

Dok traju radovi na stadionu, a temperatura raste što bukvalno, izraženo u Celzijusima, što figurativno zbog približavanja starta Super lige, fudbaleri Mačve od nedelje rade na Zlatiboru. U odnosu na početak, postoje izmene u igračkom kadru
Igrači koji su završili prethodnu, započeli su pripreme za narednu, ali od starta je bilo jasno da je takvo stanje samo privremeno jer viši rang zahteva promene koje se polako sprovode.
Konkurenciju u timu Dragana Aničića povećaće levi spoljni igrač Radoš Protić, pridošlica iz lučanske “Mladosti”. Pre toga, 30-godišnji Mitrovčanin nastupao je za: Rad, Novi Pazar, Sarajevo, Olesandriu iz Ukrajine, a svi ga najviše pamte iz sezone 2009/10. kada je prethodni put nosio crveno-crni dres. Naš sugrađanin Miloš Adamović (1988) rano je napustio rodni grad, karijeru gradio u OFK Beogradu, Moldaviji, Poljskoj, Kazahstanu, Mađarskoj, Lučanima, Surdulici, da bi se vratio kući gde će konkurisati za mesto u veznom redu šabačkog superligaša. Lazara Ivića (1992) se svi sećamo kao najboljeg zadnjeg veznog igrača Prve lige tokom jeseni. Pola sezone zadužio je opremu “Radnika”, a sada je ponovo na raspolaganju šabačkom timu. Golman Mitar Pejović, posle dve godine koje je proveo u Pocerskoj 1, napustio je klub, ali borbu za poziciju među stativama Puletić će voditi sa Nenadom Filipovićem (1987). Užičanin je u Šabac došao kao slobodan igrač, a pre toga branio je gol Teleoptika, Radničkog iz Niša, Rada, Videotona, MTK u Mađarskoj, Etra u Bugarskoj. Jordan Jovanović doskorašnji kapiten BSK, takođe je nova akvizicija Šapčana.
- Prethodni period proveden u Mačvi pamtim kao jedan od najlepših u karijeri. Onda smo igrali Srpsku ligu, a Sada je Super liga i čim je stigao poziv iz Šapca, odmah sam bio zainteresovan, lako smo se usaglasili. Jedva čekam da ponovo obučem dres sa ovim grbom – ističe Radoš Protić.
Nema mnogo vremena, te je plan i za Zlatibor isti kao za Šabac. Puni intenzitet od početka, kombinacija rada sa loptom i fizička sprema, a novo je da će biti prijateljskih mečeva gde će se utvrditi napredak.
- Za sada imamo zakazane tri utakmice protiv: Krupe iz Bosne, „Spartaka“ iz Subotice i „Gaz Metana“ (Rumunija). Tražimo još dva rivala. Svakako su na planini prijatniji uslovi za rad krajem juna i početkom jula, a na nama je da maksimalno iskoristimo svaki trenutak. Svakom rivalu moramo prići maksimalno spremni i motivisani – rekao je Dragan Aničić.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa