27. jul 2017.27. jul 2017.
DOMAĆI TROFEJI PRIMARNI
MEDICINAR SPREMA EKIPU ZA TRI FRONTA

DOMAĆI TROFEJI PRIMARNI

U prvom kolu Kupa EHF šabački “Medicinar” očekuje dvomeč protiv vicešampiona Holandije. Cilj je naredna runda, a istovremeno se sklapa tim koji će ciljati sve domaće trofeje
Koliko je Holandija malo poznata u svetu muškog rukometa, toliko u ženskom beleži velike korake i gotovo je redovan učesnik završnice velikih takmičenja. Kakav je kvalitet klupskog rukometa ove zemlje Šapčani će imati priliku da saznaju. Drugi tim Holandije ukrstiće koplja sa šampionom Srbije, “Medicinarom”. Amsterdamski “VOK” drugim mestom u domaćem šampionatu osigurao je jedanaestu uzastopnu sezonu u nekom od evropskih takmičenja i petu u Kupu EHF. Poslednji nastup okončali su na startu, eliminisala ih je ekipa “Dinama” iz Volgograda.
- Tim čine rukometašice iz Holandije, dugo su na okupu i finansijski su jedan od najbogatijih klubova. Klub nosi ime sponzora. Poput nas, primarno im je domaće takmičenje, ali niko ne želi da mu evropski nastup traje samo dve utakmice. Uvereni smo da imamo kvalitet za drugo kolo – ističe predsednik kluba Dejan Pavlović.
Trener Saša Bošković okuplja ekipu 31. jula, a na treningu će se u opremi Medicinara pojaviti i neka nova imena, pojačanja od kojih se mnogo očekuje u sezoni koja sledi. U upravi dolazak Ane Tomković iz Aranđelovca vide kao kompletiranje najjače bekovske linije u Srbiji: Ana Radović, Ivana Prijović i Ana Tomković. Konkurenciju na crti pojačala je doskorašnja igračica “Sloge” iz Petrovca Danica Stojiljković, a sjajan duo na golu upotpunila je Anđela Kačarević, čuvar mreže “Bekamenta” u prošlom šampionatu. Za mesto na golu boriće se sa Jovanom Perić. Od standardnijih rukometašica u Medicinaru više nije samo Tamara Žarković, a njeno mesto popuniće Nataša Atanasković, desno krilo novosadske „Minakve” u prethodnoj sezoni. Milica Rančić je podvrgnuta operaciji meniskusa, a sa njom se vode pregovori oko nastavka saradnje.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa