10. avgust 2017.10. avg 2017.
ISTI SU NAM CILjEVI
PREDSEDNIK ROTARI DISTRIKTA SRBIJA I CRNA GORA KOD PREDSEDNIKA SKUPŠTINE GRADA

ISTI SU NAM CILjEVI

“Sa predsednikom Skupštine, Nemanjom Pajićem, razgovarao sam o tome kakve su potrebe grada Šapca, gde rotarijanci mogu da pomognu i gde zajedno sa loklanom samoupravom mogu da nastupe”, izjavio guverner Distrikta Srbija i Crna Gora prof. Branislav Ranđelović. “Dogovorili smo buduće projekte sa Rotari klubom i unapred smo srećni zbog te saradnje”, rekao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić
Rotari Distrikt Srbija i Crna Gora ove godine posebnu pažnju posvetiće mladima i obrazovanju. Obzirom da i Grad Šabac takođe to stavlja u fokus kao svoje prioritete, predsednik Skupštine grada, Nemanja Pajić, u ponedeljak je ugostio guvernera Distrikta prof. Branislava Ranđelovića, profesora Elektrotehničkog fakulteta u Nišu i direktora Zavoda za vrednovanje kvalitta obrazovanja. Na sastanku se razgovaralo o mogućim zajedničkim projektima na kojima bi mogli da učestvuju Grad i rotarijanci.
-Prvi i osnovni cilj mog dolaska u Šabac je da obiđem Rotari klub Šabac i da vidim koje lokalne projekte rade za dobrobit svoje zajednice. Jedan od segmenata posete je i razgovor sa predstavnicima lokalne samouprave. Sa predsednikom Skupštine, Nemanjom Pajićem, razgovarao sam o tome kakve su potrebe grada Šapca, gde rotarijanci mogu da pomognu i gde zajedno sa loklanom samoupravom mogu da nastupe.Pričali smo o našim opštim i specifičnim ciljevima i dogovorili da tokom ove godine u Šapcu sprovedemo jednu priču iz ekologije o sadnji drveća, a uradićemo i nešto za škole i đake, rekao je Ranđelović i istakao da je prezadovoljan što je video da grad Šabac već mnogo toga čini i u oblasti obrazovanja, ali i ekologije, što je globalni prioritet rotarijanaca na svetskom nivou, za ovu godinu.
Nemanja Pajić je rekao da Grad Šabac podržava sve koji za svoj cilj imaju poboljšanje uslova u lokalnoj sredini, kako Rotari klub, tako i brojne nevladine organizacije. Podsetio je da se četvrtina budžeta grada izdvaja za obrazovanje i poboljšanje uslova u kojima mladi uče.
-Grad stipendira svoje najbolje učenike, šaljemo ih na takmičenja i redovno imamo priliku da se radujemo njihovim uspesima. Dogovorili smo buduće projekte sa Rotari klubom i unapred smo srećni zbog te saradnje, rekao je Nemanja Pajić.
Od 1. jula predsednik RK Šabac je Ljiljana Jovanović. Izrazila je nadu da će do kraja njenog mandata grad i Rotari klub zajedno uraditi nekoliko projekta i istakla da su grad i RK i do sada imali dobru saradnju.
-Rotari godina počinje 30. juna, a ova je kod nas posvećena ekologiji, mladima i njihovom razvoju. Grad Šabac prednjači u tim projektima. Nadam se da ćemo naći načina da neke projekte uradimo zajedno na zadovoljstvo i našeg Kluba i Šapčana i Grada, rekla je Ljiljana Jovanović.
Danica Milovanović, asistent guvernera i dosadašnja predsednica RK Šabac podsetila je da su do sada pomagali mladima na polju obrazovanja. Pored nabavke Četiri lego robota, novčano su pomogli i učenike koji su doneli medanje sa takmičenja u Indoneziji i sedmaka Andreja Šestića iz Majura, republičkog prvaka iz fizike. Milovanovićeva je istakla da će nastaviti sa ovakvim projektima i pronaći mogućnosti da i dalje pomažu na ovom polju.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa