6. januar 2011.6. jan 2011.
ART STUDIO ŠABAC: SVEČANI KONCERT HORA 66 DEVOJAKA

EMOCIJE I PONEKA SUZA

23. decembra u Šabačkom pozorištu tačno u pet minuta do pet časova održan je koncert Hora 66 devojaka pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Šapca
Pre četrdeset sedam godina, tačno 23. decembra, tačno u šesnaest časova i pedeset pet minuta, osnovan je Hor 66 devojaka. Dirigent Hora 66 devojaka prof. Branko Đurković“, odjeknule su reči koje je izgovorio glumac Petar Lazić pred prepunom salom. Usledio je aplauz a onda se prisutnima obratio vidno uzbuđen Branko Đurković. Bio je to trenutak podsećanja na prošlo vreme i na bivše članice hora, kao i na ćerke koje su krenule njegovim stopama ali i šaljivi zaključak da se jedino zetovi ne bave muzikom.

A onda su usledili prvi taktovi muzike dok su se salom razlegli božanski glasovi izazivajući oduševljenje prisutnih. Tokom koncerta nastupili su i članovi muškog hora „Neven“ koji su zajedno sa Horom 66 devojaka izveli nekoliko numera ali su imali i par samostalnih numera pod dirigentskom palicom prof. Branka Đurkovića. Za klavirom su se smenjivale Milena Đurković-Pantelić i Jelena Đurković-Dragićević koja inače peva i u Horu 66 devojaka. Nastupio je i deo dečjeg hora „ViVa“ uz klavirsku pratnju Milene Đurković-Pantelić koja inače vodi ovaj hor.

Tokom večeri gosti su bili Predrag Drezgić, Nale i Kale koje su ponikle u horu a sada pevaju u „Balkaniki“, Marko i mala Sara Dragićević koja je izvela jednu numeru na klaviru.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa