6. januar 2011.6. jan 2011.
NAUČNO OPISMENjAVANjE DECE

ŠABAČKI PARK NAUKE

Osnovna ideja “Fibonači“ projekta da deca kroz jednostavne zadatke i eksperimente rešavaju problematiku prirodnih pojava. Time će naučiti da misle i primenjuju stečena znanja u svakodnevnom životu
Zahvaljujući ličnom zalaganju profesorke fizike u Srednjoj medicinskoj školi u Šapcu Tatjane Mraković ““ Topalović i Kancelariji za mlade Šapca, uz veliko razumevanje Gradske uprave, u školskim ustanovama u našem gradu od nedavno su zaživela predavanja i akativnosti predviđene “Fibonači“ projektom.

- U februaru sam dobila ponudu da uključim šabačke škole u “Greennjave“ projekat. To je program praćenja vesnika proleća koji je iznedrio “Fibonači“. U Irskoj je počeo da se primenjuje pre tri godine, i podrazumeva obavezu praćenja prve pojave biljke ili životinje karakteristične za određeno područje, ali i redovno merenje temperature vazduha, brzine vetra ili količine padavina. To sve podrazumeva timski rad, i omogućuje saradnju dece, nastavnika i naučnika ““ kaže Tatjana Marković-Topalović koordinataorka projekta “Fibonači“ za Mačvanski okrug.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa