Berza

  • aero 850 ⚫ 0,00%
  • dnos 3.100 ▼ -3,13%
  • gmon 2.000 ⚫ 0,00%
  • mtlc 1.950 ⚫ 0,00%
  • niis 700 ▼ -0,99%
(31. mart 2011.)
KAKVE SU POSLEDICE LAŽNIH DOJAVA O PODMETNUTIM BOMBAMA

SEJAČI STRAH

Pozivi anonimnih osoba da su podmetnuli bombu u nekoj javnoj ustanovi postali su redovna vest u medijima. Ova praksa ne samo da blokira rad ustanova i institucija i troši vreme specijalnih policijskih službi, već, što je mnogo opasnije, seje paniku i strah među ljudima. Šta je cilj lažnih dojava, jesu li one sinhronizovane i mogu li se sprečiti? Kakve su od ovakvih glasina posledice po svest građana
Pojava lažnog prijavljivanja podmetnutih bombi u ustanovama i na javnim mestima, nastala pre nekoliko godina, poslednjih nedelja poprimila je značajnije razmere ne samo u Beogradu, u kome je inače česta, već i po drugim gradovima u Srbiji. Malo-malo, pa mediji objave vest da je neko prijavio da je podmetnuta bomba u nekom objektu. Nedavno je jedna takva dojava preplašila i zaposlene u gradskoj upravi i u Osnovnom sudu u Šapcu.
Zaposleni u zgradi za koju se sumnja da se u njoj nalazi eksplozivna naprava izlažu se višečasovnom napuštanju objekta, strahu i panici. Gube se sati i sati dok specijalističke jedinice MUP-a Srbije ne pregledaju teren i ne konstatuju da li bomba zaista postoji ili ne. Uglavnom i na sreću, reč je o lažnoj uzbuni. Sejači straha tako, iz nekog, samo njima znanog razloga, seju najgore seme panike među običnim narodom, koji, unezveren, napušta svoja radna mesta i čeka da policija obavi svoj posao.

Najnoviji broj

14. novembar 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa