7. jun 2018.7. jun 2018.
Kada muzika krene trema nestaje
DRAGANA TRIFUNOVIĆ, NAJBOLjA FLAUTISTKINjA NA FESTIVALU MUZIČKIH ŠKOLA SRBIJE U KNjAŽEVCU

Kada muzika krene trema nestaje

Afirmacija pravih vrednosti i mladih naraštaja kroz koje se one manifestuju i samim tim obećavaju neku lepšu budćnost jedan je od primarnih ciljeva “Glasa Podrinja”. U tom smislu vam u ovom broju predstavljamo flautiskinju Draganu Trifunović, koja je na nedavno održanom 62. festival muzičkih škola Srbije u Knjaževcu osvojila prvo mesto.
Dragana Trifunović, ovih dana završava nižu muzičku školu na odseku flauta, u klasi Dušana Karanfilovića. Pre dve godine je na istom festivalu bila drugoplasirana i kako navodi ove nagrade su joj jak vetar u leđa za dalje školovanje i napredak u karijeri.
-Pripreme za takmičenje su bile jako naporne. Trajale su šest meseci, i zahtevale su brojna odricanja. Na početku je bilo dosta napeto, bili smo jako nervozni i nekako smo jedva čekali da se sve to završi, ali nam je u isto vreme bilo i drago, jer smo dobili priliku da učestvujemo na jednom tako važnom događaju- objašnjava Dragana i dodaje:
-Pred sam nastup savladala me trema. Dlanovi su mi se znojili, nervozno sam šetkala gore dole, ali u trenutku kada sam počela da sviram, onda je sve sem muzike prestalo da postoji. Trudila sam se da to sve zvuči što lepše, tačnije i bolje, i žiri je to prepoznao.
Dragana ističe da joj je od žirija najviše značilo mišljenje koleginice flautistkinje, ali da je posebno zadovoljna što su se od svih članova čuli samo pohvalni komentari.
Muzika nije slučajan Draganin izbor. Naime, majka joj je profesorka klavira, i kod nje se vrlo rano ispoljila želja da svira neki instrument. Nakon kratkog razmišljanja odabir je pao na flautu.
-Probala sam da sviram klavir,ali odmah mi je bilo jasno da to nije pravi izbor za mene, a onda se pojavila flauta. Mislim da sam pravilno postupila, i da je ovaj instrument pravi za mene- kaže Dragana, koja od planova za budućnost izdvaja samo upis u srednju Muzičku školu, sve ostalo će doći spontano.

M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa