18. oktobar 2018.18. okt 2018.
U VRHU KONTINENTA
BOKS: AMETOVIĆ TREĆI JUNIOR EVROPE

U VRHU KONTINENTA

Omer Ametović osvojio prvu evropsku bronzu u karijeri. Sigirno savladao dva rivala, u polufinalu presudila razlika u visini. Najznačajnija medalja i za njegov klub
Boks je u Šapcu izgledao malo zaboravljen, ostala su neka dostignuća u sećanjima pasioniranih ljubitelja, dok su nove generacije gubile interesovanje. Upravo okončano Evropsko juniorsko prvenstvo to bi trebalo, moralo, da promeni. Naš, šabački boks, bogatiji je za dve medalje, zlato i bronzu.
Pun optimizma, želje i nade, sa epitetom šampiona Srbije, u Anapu je otputovao bokser ekipe ŽIVORAD RAJŠIĆ, reprezentativac Srbije u papir kategoriji (do 46 kg) OMER AMETOVIĆ. Verovali su selektor i savez u njega, verovao je i on u sebe, ali sve sa jakom podlogom u kvalitetu, što je pokazao u Rusiji. Iako se očekivalo da ova kategorija ima najmanje učesnika, 16 boksera je zadovoljilo težinske kriterijume i ušlo u žreb. Kao i Aličića i Ometovića je žreb u prvoj rundi odveo na Poljaka. Omer je boksovao dobro, dominantno, taktički bez greške i 5:0 govori dovoljno o razlici u ringu. Nije imao lakog rivala u drugoj rundi. Rumunija ima dugu boksersku tradiciju, a Vaduva je baš predstavnik njihovog boksa. Ometović je i u ovom meču zasluženo slavio izborivši medalju i polufinale. Ako za nečim ima žaliti, to je polufinalni duel, ne zbog poraza, već zbog činjenice da je vidljiva bila razlika u visini, dužini ruke i automatski boljem zamahu kasnijeg šampiona iz Bugarske. Sve to je ostavilo traga, udaljilo Ametovića od finala, ali medalja ostaje kao pokazatelj velikog potencijala boksera iz Šapca.
SVE ČESTITKE MOMČE!

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa