18. oktobar 2018.18. okt 2018.
PRIVODE SE KRAJU RADOVI NA IZGRADNjI KANALIZACIJE U ULICI TRAVNICE U MAJURU

Priključak na mrežu za 30 domaćinstava

U Mesnoj zajednici Majuš šabački vodovod obavlja završne radove na izgradnji kanalizacione mreže u dužini od 1,2 kilometara. Za nedelju dana, u ulici Travnice na kanalizacionu mrežu priključiće se 30 domaćinstava. Vrednost radova je sedam miliona dinara.
Direktorka šabačkog vodovoda Daniela Lovrin Gavrilović je rekla da je najveći deo radova u ulici Travnice izvelo upravo ovo preduzeća, kako bi se obezbedili najpovoljniji uslovi i smanjili troškovi.
- Želja nam je bila da maksimalno smanjimo troškove i da se građani ove ulice priključe na kanalizacionu mrežu po najpovoljnijim uslovima. Građani su odavno zaključili ugovore sa Vodovodom i to je bila naša obaveza da uradimo - istakla je direktorka Vodovoda.
Vladimir Bratić, žitelj ulice Trvanica, veoma je zadovoljan što će se uskoro priključiti na kanalizacionu mrežu.
- Čekali smo dugo i dočekali. Vodovod to radi veoma dobro. Mnogo nam znači i zbog asfalta koji ćemo kasnije da uradimo, ali i zbog septičkih jama sa kojima smo imali problema. Ovo je majursko Dedinje i to će sa ovim radovima i da postane - rekao je Bratić.
Po završetku ovih radova, šabački vodovod kreće u realizaciju novog projekta.
- Počinjemo izgradnju kanalizacije u Omladinskoj ulici, takođe u Majuru. U toku je izbor za izvođača radova u ulici Tabanovački put gde je planirana investicija od 17 miliona dinara i priključenje oko 200 domaćinstava na kanalizacionu mrežu.
Građevinsku sezonu završavamo izgradnjom kilometra vodovodne mreže u Prnjavoru i na taj način završavamo sve ono što smo planirali i šta smo se dogovorili sa građanima Šapca - dodala je Lovrin Gavrilović.
Kada je reč o planovima za narednu godinu, Lovrin Gavrilović je napomenula da je namera da kompletan Jevremovac dobije kanalizaciju, a to je oko deset kilometara mreže.
- Tu ćemo morati da radimo kombinaciju vakumske i gravitacione kanalizacije zbog spečifičnosti terena. Veliko interesovanje za priključenje na kanalizaciju postoji i u Pocerskom Pričinoviću. Počeli smo pregovore sa građanima ove godine, a sledeće počinjemo i realizaciju - istakla je ona.
Sve radove na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže Vodovod sprovodi vlastitim sredstvima.
N.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa