12. maj 2011.12. maj 2011.
SEDMI ŠABAC FASHION DAY

HALjINE, VENČANICE, ČARApE, KUPAĆI KOSTIMI...

Prošle sedmice, od 5. do 8. maja, održan je 7. Šabac Fashion Day, u Velikoj sali Kulturnog centra koji je bio i partner projekta zajedno sa Školom za umetničke zanate i “Sani group“, generalni pokrovitelj „Aura profi“, dok je pokrovitelj celog projekta bio Grad Šabac
Da Šabac ne zaostaje za ostalim svetskim gradovima kada je u pitanju moda pokazao je i 7. Šabac Fashion Day čije je svečano otvaranje bilo prošlog četvrtka u Velikoj sali Kulturnog centra kada se prisutnima obratila direktorka Škole za umetničke zanate Nevenka Đokić, a čije su učenice imale priliku da svojom modnom kolekcijom „SFUMATO“ otvore defile modnih revija.
Ova modna kolekcija, za čije su stvaranje zaslužne učenice III1 Marijana Arsić, Monja Balaš, Marija Ivanović, Aleksandra i Anica Simić, Aleksandra Paljuk, pod mentorstvom profesora Dragane Mališić Marković i Radovana Ćirića, nastala je kao rezultat istraživanja bojenja tekstila. Nesputane zahtevima klijenata, slobodne u svom stvaranju, učenice „SZU“ su ovim maglovitim likovnim izrazom dale jasnu sliku o sebi. Sedmo po redu učešće na ovoj manifestaciji pokazuje kontinuitet kvalitetnog rada učenika ove škole.
Tokom prve večeri publici se predstavila i Umetnička radionica „Deko kutak“ i Grupa slikarki „Krug 10“ sa radovima pod nazivom „Proleće“. Nisu izostale ni revije nakita „MAGIC“ i frizura salona „No Fear“ koji je bio i sponzor frizura te večeri.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa