7. februar 2019.7. feb 2019.
U SPLIT ZA MATEMATIKU
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

U SPLIT ZA MATEMATIKU

Šabački vaterpolisti u udobnoj sredini tabele, trijumf praktično i matematički obezbeđuje opstanak u A1 ligi. Domaćinu poslednja šansa za spas predstojeći duel. Šapčani kompletniji u Splitu
„Ušuškani“ u toplini sredine tabele šabački vaterpolisti bez pritiska dočekuju preostala kola u Regionalnoj A1 ligi, a ukoliko slave u Splitu, protiv poslednjeplasiranog tima lige, mogli bi već sada brigu oko opstanka da stave ad acta. Nema presije rezultatske, daleko je veća ona koja „pritiska“ domaći tim, no čini se da je „Pomorski omladinski športski klub“ (POŠK) idealan rival za drugu uzastopnu pobedu na gostovanjima i potpuno miran finiš lige. Pristup oslabljenog tima u duelu protiv velike MLADOSTI prethodnog petka je sigurno pravi putokaz kako treba igrati u Splitu, posebno po povratku u tim Toholja, prvog centra i jednog od najboljih strelaca Nikole Markovića.
Pre dve godine, POŠK i ŠABAC su u Splitu igrali odluujući meč za plasman u A1 ligu. Onda je domaćin, apsolutni favorit, ubedljivo slavio i kasnije kroz baraž ostvario svoj cilj, međutim mnogo je promena klub doživeo u međuperiodu i sada mu malo ko daje šanse za opstanak. Trenera Polića zamenio je Miroslav Trumbić, još jedna legenda kluba koji je 1999 bio šampion Evrope. Ipak, na raspolaganju ima mlad tim. Ekipa su koja je postigla najmanje golova do sada, svega 81 i primila najviše, 156. Predvodi ih Jerko Penava prvi strelac ekipe sa 14 golova. Uz njega, bolji od ostalih „poškovaca“ su Divković i Vuleta. Do sada su uspeli da iznenade gradskog rivala MORNAR 8:6, što im je i jedina pobeda, a pružili su snažan otpor, na početku lige, Partizanu u Beogradu. Do kraja šansu za spas sigurno da vide u duelima protiv ŠAPCA i ZVEZDE u Splitu i pokušaju da iznende u Kotoru PRIMORAC. Baraž je daleko četiri, opstanak pet bodova, a za pobedu se dobija tri.
ŠABAC nema pritisak, ali ima želju. Odličan meč u Beogradu doneo je veliko olakšanje, malo je nedostajalo da se napravi čudo i osvoji bod protiv lidera, no sve osim rezultata je zadovoljstvo za igrače trenera Mirovića. Pritisak opterećuje domaće, a i realno je kvalitet na strani naše ekipe. Pobeda svakako nije izvesna, ali nije ni nerealna. Međusobni duel u ovom kolu igraju PARTIZAN i PRIMORAC, te bi bodovi iz Dalmacije dodatno udaljili ŠABAC od borbe za opstanak.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa