7. februar 2019.7. feb 2019.
ODRŽANA 28. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća

Redovna 28. sednica Skupštine grada Šapca održana je u sredu. Na dnevnom redu se našlo 20 tačaka, od čega se veći deo odnosio na predloge programa poslovanja javnih preduzeća za 2019. godinu. Sednica je počela minutom ćutanja kojim je odata pošta nedavno preminulom odborniku Srpske napredne stranke Beganu Cicvariću.
Ni ovog puta nije izostala polemika koja se ticala svega sem tačaka dnevnog reda. Posle prvog izlaska govornika ređale su se replike za replikom, a u njima su prednjačili Aleksandar Pajić i Goran Mijailović iz odborničke grupe Srpske napredne stranke i Živojin Vuletić i Dragan Stanković iz odborničke grupe “Šabac je naš”.
-Poslovanje svih javnih preduzeća bilo je na ovoj sednici Skupštine grada. Mi zaista imamo velike primedbe na poslovanja svih javnih preduzeća u gradu, jer mislimo da se na neadekvatan način bave svojom suštinskom delatnošću. Drugo, imamo velike primedbe na kadrovska rešenja, zato što imamo ljude koji su krivično osuđeni za zloupotrebu budžeta, a nalaze se na rukovodećim mestima, pored ostalih i u “Infrastrukturi”. Direktorka JP “Infrastruktura” izađe i kaže da nema dugoročnih zaduživanja, a “Infrastruktura” je kreditno garantovala za zaduženja drugih javnih preduzeća u prethodnom periodu i preko 85 miliona dinara je dugoročno zadužena. Nemamo nijedan infrastrukturni objekat koji je završen, a obećanja su bila velika. To građani vide. Šminkanje trgova i parkova nisu kapitalne investicije koje ovaj grad zaslužuje, rekao je Aleksandar Pajić, šef odborničke grupe SNS.
Šef odborničke grupe “Šabac je naš” Živojin Vuletić potpuno je suprotnog mišljenja. Smatra da su programi poslovanja dobri veruje u njihovu realizaciju.
-Mislim da su direktori vrlo odgovorno i precizno napisali izveštaje koje su razmatrali odbornici. Mislim da su ti programi prilično ambiciozni. Uveren sam da će se oni i ostvariti i da nastavljamo sa razvojem Šapca onako kako je to i do sada bilo. Posao opozicije je da minimalizuje i nipodaštava ono što je urađeno, ali jednostavno to nije tako. Šabac ima perspektivu. Ima veliku industrijsku zonu. Očekujem da će još mnogo invesitora doći i da naši ljudi neće više morati da rade za minimalac, nego za plate koje su na nivou nekih zemalja EU, rekao je Živojin Vuletić.
Na ovoj sednici imenovan je v.d. direktor JKP “Toplana Šabac”. Umesto Slobodana Jerotića, kom prestaje funkcija zbog isteka roka od godinu dana na koji je izabran, dolazi Dragomir Nikolić, pravnik iz Šapca.
Marko Bingulac, direktor Narodnog muzeja u Šapcu, podneo je ostavku na tu funkciju. Umesto njega je imenovana Nela Tonković, istoričar umetnosti iz Subotice.
Novo rukovodstvo dobio je Dom kulture “Prnjavor”. Zoranu Kalabiću je istekao mandat direktora te ustanove, a na to mesto je imenovana Marija Žakić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa