Инфо

7. фебруар 2019.7. феб 2019.
ОДРЖАНА 28. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Усвојени програми пословања јавних предузећа

Редовна 28. седница Скупштине града Шапца одржана је у среду. На дневном реду се нашло 20 тачака, од чега се већи део односио на предлоге програма пословања јавних предузећа за 2019. годину. Седница је почела минутом ћутања којим је одата пошта недавно преминулом одборнику Српске напредне странке Бегану Цицварићу.
Ни овог пута није изостала полемика која се тицала свега сем тачака дневног реда. После првог изласка говорника ређале су се реплике за репликом, а у њима су предњачили Александар Пајић и Горан Мијаиловић из одборничке групе Српске напредне странке и Живојин Вулетић и Драган Станковић из одборничке групе “Шабац је наш”.
-Пословање свих јавних предузећа било је на овој седници Скупштине града. Ми заиста имамо велике примедбе на пословања свих јавних предузећа у граду, јер мислимо да се на неадекватан начин баве својом суштинском делатношћу. Друго, имамо велике примедбе на кадровска решења, зато што имамо људе који су кривично осуђени за злоупотребу буџета, а налазе се на руководећим местима, поред осталих и у “Инфраструктури”. Директорка ЈП “Инфраструктура” изађе и каже да нема дугорочних задуживања, а “Инфраструктура” је кредитно гарантовала за задужења других јавних предузећа у претходном периоду и преко 85 милиона динара је дугорочно задужена. Немамо ниједан инфраструктурни објекат који је завршен, а обећања су била велика. То грађани виде. Шминкање тргова и паркова нису капиталне инвестиције које овај град заслужује, рекао је Александар Пајић, шеф одборничке групе СНС.
Шеф одборничке групе “Шабац је наш” Живојин Вулетић потпуно је супротног мишљења. Сматра да су програми пословања добри верује у њихову реализацију.
-Мислим да су директори врло одговорно и прецизно написали извештаје које су разматрали одборници. Мислим да су ти програми прилично амбициозни. Уверен сам да ће се они и остварити и да настављамо са развојем Шапца онако како је то и до сада било. Посао опозиције је да минимализује и ниподаштава оно што је урађено, али једноставно то није тако. Шабац има перспективу. Има велику индустријску зону. Очекујем да ће још много инвеситора доћи и да наши људи неће више морати да раде за минималац, него за плате које су на нивоу неких земаља ЕУ, рекао је Живојин Вулетић.
На овој седници именован је в.д. директор ЈКП “Топлана Шабац”. Уместо Слободана Јеротића, ком престаје функција због истека рока од годину дана на који је изабран, долази Драгомир Николић, правник из Шапца.
Марко Бингулац, директор Народног музеја у Шапцу, поднео је оставку на ту функцију. Уместо њега је именована Нела Тонковић, историчар уметности из Суботице.
Ново руководство добио је Дом културе “Прњавор”. Зорану Калабићу је истекао мандат директора те установе, а на то место је именована Марија Жакић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa