Инфо

7. фебруар 2019.7. феб 2019.
ПРОТЕСТИ СЕ НАСТАВЉАЈУ
ШАБАЦ: ТРЕЋА ПРОТЕСТНА ШЕТЊА „1 ОД 5 МИЛИОНА“

ПРОТЕСТИ СЕ НАСТАВЉАЈУ

Током шетње, Шапчани су скандирали: „Вучићу лопове!“ и бројне посматраче окупљене на прозорима позивали да се прикључе, узвицима: „Излазите напоље!“ Протестна шетња је протекла у миру, без страначких обележја, а следећи скуп је заказан за петак, 8. фебруар
Трећи по реду протест под називом „1 од 5 милиона“ одржан је у петак, 1. фебруара у Шапцу. Велики број Шапчана окупио се на платоу испред старе Робне куће, одакле су кренули у шетњу градским улицама.
Окупљенима се најпре обратио Зоран Трифковић, професор Београдског универзитета, цитирајући Сократове речи да опише тренутно стање у држави.
-Упозорени смо да ће демократија платити јер ће хтети одговарати свима. Жене ће желети да буду као мушкарци, странци захтевати права староседелаца, а лопови и криминалци ће доћи на власт, након чега ће наступити тиранија.
Након њега, говорио је карикатуриста Душан Петричић, који се осврнуо на незавидну ситуацију у којој се налази опозиција због мафијашке хајке власти, али је истакао да им то није оправдање за недостатак идеја и позитивне енергије.
-Александар Вучић је дефинитивно при крају свог деструктивног,
рушилачког похода на сопствени народ и државу. Тешко је наћи особу погрешнију од њега за ту позицију, рекао је Петричић и додао да у овом тренутку не постоји ништа легитимније и природније од захтева за његову оставку. Истакао је да се нада времену када ће протагонисти његових карикатура поново постати политичари са људским ликом.
Окупљенима се обратио и организатор протеста Душан Туфегџић, подсећајући суграђане на Миленка Марјановића, који је међу првима изашао на протесте са транспарентом „1 од 5 милиона“, након чега му је власт, већ сутрадан, затворила приватну радњу. Туфегџић је јавно прозвао и челнике руководећих места Шабачке болнице, наводећи да су са позиција склоњени сви нестраначки опредељени.
-Господине директоре Болнице, хоћете да смените начелника ортопедије, човека који је донео нове методе у лечењу, који је довео много професора да раде у Шапцу оно што се ради само на Бањици у Србији, који је донео велике донације. Кога ћете да доведете? Хоћете господина Бабовића, окорелог напредњака, рекао је Туфегџић и позвао окупљене да приликом следеће шетње крену ка Болници.
Током шетње, Шапчани су скандирали: „Вучићу лопове!“ и бројне посматраче окупљене на прозорима позивали да се прикључе, узвицима: „Излазите напоље!“ Протестна шетња је протекла у миру, без страначких обележја, а следећи скуп је заказан за петак, 8. фебруар.
ЗОРАН ТРИФКОВИЋ ЈЕ ДЕО СВОГ ГОВОРА ИЗНЕО У
СТИХОВИМА КОЈЕ ЈЕ
ПОСВЕТИО ТРЕНУТНОЈ ВЛАСТИ
Шетам против лажног цара недостојног свога трона
И брата му жељног пара, водитеља, баш, бизона.
Шетам ради Оливера и косовских пет метака,
Милија ми оштра пера но канадских сто тетака.
Шетам сузе родитеља када децу у свет прате
Јер не трпе мучитеља, када оде, да се врате.
Шетам ради кћери својих, за мирисна лепа јутра,
Због синова, друже, твојих,
Шетам, сањам боље сутра.
Н. Марјановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa