7. februar 2019.7. feb 2019.
PROTESTI SE NASTAVLjAJU
ŠABAC: TREĆA PROTESTNA ŠETNjA „1 OD 5 MILIONA“

PROTESTI SE NASTAVLjAJU

Tokom šetnje, Šapčani su skandirali: „Vučiću lopove!“ i brojne posmatrače okupljene na prozorima pozivali da se priključe, uzvicima: „Izlazite napolje!“ Protestna šetnja je protekla u miru, bez stranačkih obeležja, a sledeći skup je zakazan za petak, 8. februar
Treći po redu protest pod nazivom „1 od 5 miliona“ održan je u petak, 1. februara u Šapcu. Veliki broj Šapčana okupio se na platou ispred stare Robne kuće, odakle su krenuli u šetnju gradskim ulicama.
Okupljenima se najpre obratio Zoran Trifković, profesor Beogradskog univerziteta, citirajući Sokratove reči da opiše trenutno stanje u državi.
-Upozoreni smo da će demokratija platiti jer će hteti odgovarati svima. Žene će želeti da budu kao muškarci, stranci zahtevati prava starosedelaca, a lopovi i kriminalci će doći na vlast, nakon čega će nastupiti tiranija.
Nakon njega, govorio je karikaturista Dušan Petričić, koji se osvrnuo na nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi opozicija zbog mafijaške hajke vlasti, ali je istakao da im to nije opravdanje za nedostatak ideja i pozitivne energije.
-Aleksandar Vučić je definitivno pri kraju svog destruktivnog,
rušilačkog pohoda na sopstveni narod i državu. Teško je naći osobu pogrešniju od njega za tu poziciju, rekao je Petričić i dodao da u ovom trenutku ne postoji ništa legitimnije i prirodnije od zahteva za njegovu ostavku. Istakao je da se nada vremenu kada će protagonisti njegovih karikatura ponovo postati političari sa ljudskim likom.
Okupljenima se obratio i organizator protesta Dušan Tufegdžić, podsećajući sugrađane na Milenka Marjanovića, koji je među prvima izašao na proteste sa transparentom „1 od 5 miliona“, nakon čega mu je vlast, već sutradan, zatvorila privatnu radnju. Tufegdžić je javno prozvao i čelnike rukovodećih mesta Šabačke bolnice, navodeći da su sa pozicija sklonjeni svi nestranački opredeljeni.
-Gospodine direktore Bolnice, hoćete da smenite načelnika ortopedije, čoveka koji je doneo nove metode u lečenju, koji je doveo mnogo profesora da rade u Šapcu ono što se radi samo na Banjici u Srbiji, koji je doneo velike donacije. Koga ćete da dovedete? Hoćete gospodina Babovića, okorelog naprednjaka, rekao je Tufegdžić i pozvao okupljene da prilikom sledeće šetnje krenu ka Bolnici.
Tokom šetnje, Šapčani su skandirali: „Vučiću lopove!“ i brojne posmatrače okupljene na prozorima pozivali da se priključe, uzvicima: „Izlazite napolje!“ Protestna šetnja je protekla u miru, bez stranačkih obeležja, a sledeći skup je zakazan za petak, 8. februar.
ZORAN TRIFKOVIĆ JE DEO SVOG GOVORA IZNEO U
STIHOVIMA KOJE JE
POSVETIO TRENUTNOJ VLASTI
Šetam protiv lažnog cara nedostojnog svoga trona
I brata mu željnog para, voditelja, baš, bizona.
Šetam radi Olivera i kosovskih pet metaka,
Milija mi oštra pera no kanadskih sto tetaka.
Šetam suze roditelja kada decu u svet prate
Jer ne trpe mučitelja, kada ode, da se vrate.
Šetam radi kćeri svojih, za mirisna lepa jutra,
Zbog sinova, druže, tvojih,
Šetam, sanjam bolje sutra.
N. Marjanović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa