19. maj 2011.19. maj 2011.
OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“

ROĐENDANSKA ZAVRŠNICA SA „BAŠ STILOM“

Prošlog četvrtka na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta povodom 118. Dana škole dramska sekcija OŠ „Janko Veselinović“ iz Šapca poklonila predstavu roditeljima, učenicima, gostima, ali i drugarima iz drugih škola
Posle niza aktivnosti održanih tokom prošle sedmice kako u matičnoj školi, tako i u izdvojenim jedinicama u Jelenči, Cerovcu, Žabaru i Maloj Vranjskoj, OŠ „Janko Veselinović“ svoj šlag na tortu stavila je prošlog četvrtka na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta odigravši predstavu „Baš Stil“.
Predstava koja je oduševila sve prisutne spremana je dva meseca, iako je tekst za nju učiteljica Tatjana Popović, koja, kako sama kaže, po potrebi vodi dramsku sekciju, počela da piše još prošle godine kada je bila u planu za izvođenje. Motiv joj je bila bajka „Baš čelik“.
- Pratila sam potku koju bajka nosi u sebi s tim što sam sve što je u ono vreme predstavljalo zlo pokušala malo da iskarikiram i da prebacim u ovo vreme - rekla je Tatjana Popović.
Tako su na sceni prodefilovali teniseri, košarkaši, fudbaleri ne s mišlju da su zli već da se pokaže da ponekad preterana ljubav prema sportu može da odvede u neku drugu krajnost, a i da postoje ljudi koji na sport gledaju samo kao na izvor finansija, a ne kao na nešto što je lepo, nešto što donosi radost i zdrav život, kako je istakla Tatjana Popović. Svojom predstavom želela je da navede decu na razmišljanje o putu snažnog tela pa su se umesto divova pojavili bilderi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa