19. maj 2011.19. maj 2011.
DANAS POČINjU 35. LAZINI DANI

RADOST ŽIVLjENjA ZA DRUGE

Tradicionalna stručna i kulturna manifestacija “Lazini dani“ biće održana u prostorijama Šabačkog pozorišta od 19. do 22. maja. Očekuje se dolazak oko 700 doktora i farmaceuta iz regiona. Pored predavanja, ove godine, najavljen bogat kulturno ““ umetnički program
Nekada su “Lazini dani“ bili izuzetno cenjeni u stručno-naučnim krugovima. Bila je to manifestacija na kojoj su ljudi izlagali svoje radove, štampani su zbornici istih. A onda su došla neka teška vremena, pa je organizacija ovog skupa bila, shodno tome, dosta skromnija. Međutim, sada smatramo da Laza Lazarević zaslužuje da i njemu i gradu vratimo ovu manifestaciju u punom sjaju ““ istakla je predsednica šabačke podružnice Srpskog lekarskog društva dr Olivera Vujadinović.
Svečano otvaranje ove tradicionalne manifestacije zakazano je večeras u 19 časova. Tom prilikom, javnosti će biti predstavljena i poštanska marka sa likom Laze Lazarevića, osmišljena povodom proslave 160 godina od rođenja ovog velikog književnika, naučnika i humaniste. Čoveka čiji bi se lik i delo najlakše okarakterisali kao “radost življenja za druge“.
- Nama se posrećilo da se promocija ove poštanske marke sa Lazinim likom poklopila sa održavanjem naše manifestacije. Ona će biti predstavljena u vreme svečanog otvaranja skupa, a pošto ove godine želimo da bacimo akcenat na Lazu Lazarevića ne samo kao velikog naučnika, lekara i književnika, već i velikog čoveka i humanistu, nakon promocije marke biće izvedena predstava “Kraj priče“, za koju je scenario inspirisan motivima iz Lazinog života i umetnosti napisao Ivan Tomašević ““ kaže dr Olivera Vujadinović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa