Berza

  • aero 911 ▼ -0,22%
  • fito 2.550 ⚫ 0,00%
  • niis 578 ▼ -0,34%
  • rssds20213 96,75 ▲ 0,04%
  • rssds20214 95,55 ▲ 0,04%
  • rssds20225 93,92 ▲ 0,02%
  • rssds20226 92,00 ⚫ 0,00%
  • rssds20237 91,10 ⚫ 0,00%
  • rssds20238 90,17 ▲ 0,01%
(20. jun 2019.)
VETERINA I BALET IDU JEDNO UZ DRUGO

Do sna vodi mnogo puteva

Iako je do poslednjeg trenutka postojala nada da će školovanje nastaviti u Beogradu nedostatak finansijskih sredstava bio je nepremostiva prepreka. Dok čeka da polaže vanredne ispite u baletskoj školi vredno uči u Poljoprivrednoj. Vodi školu baleta “Asoluta” u “Abraševiću”. Sa petnaestak devojčica uzrasta od tri do 11 godina svakog petka i subote vežba pokrete naučene u “Luju Daviču”
Do sna vodi mnogo puteva
Do ostvarenja snova često su brojne prepreke. Najvažnije je ne odustati, a iz skoro svega se može izvući nešto pozitivno.
Tara Cvetković prošle godine je bila jedna od 12 devojčica koje su upisale Srednju baletsku školu “Lujo Davičo”. Uporedo je upisala u Srednju poljoprivrednu školu, smer veterinarski tehničar u Šapcu. Sasvim logično, jer su Tarine dve najveće ljubavi balet i životinje.
Iako je do poslednjeg trenutka postojala nada da će školovanje nastaviti u Beogradu nedostatak finansijskih sredstava bio je nepremostiva prepreka. Ipak, Tara nije klonula duhom. Dok čeka da polaže vanredne ispite u baletskoj školi vredno uči u Poljoprivrednoj. Kaže, oduševljena je znanjem koje ova škola pruža i načinom na koji ga profesori prenose. Omiljeni su joj biologija i anatomija, a želja joj je da jednog dana pronađe lek za akutni pankreatitis kod pasa, bolesti od koje je preminula njena voljena Tesa baš onog dana kada je Tara završila Osnovnu školu “Lujo Davičo”.
Balet ne zapostavlja. Vodi školu baleta “Asoluta” u “Abraševiću”. Sa petnaestak devojčica uzrasta od tri do 11 godina svakog petka i subote vežba pokrete naučene u “Luju Daviču”.
-Trudim se da program prilagodim njihovom uzrastu, da im bude zanimljivo, ali i da nešto nauče. Deca u Šapcu konačno mogu da vežbaju pravi balet. Uvek mi je bilo žao i teško što u Šapcu niko nije mogao da me sprema za ispite u ”Lujo Davičo”. Istovremeno sam želela da znanje stečeno tamo prenesem na nekog ko isto ovoliko voli i želi da igra balet kao ja. Sada imam mogućnost da decu koja vole ovu umetnost naučim ispravnim pokretima, kaže Tara.
Kroz koreografije, koje sama smišlja, priča priče. Nedavno su imale prvi, zapažen nastup na godišnjem koncertu “Abraševića” na Trgu šabačkih žrtava. Planiraju i takmičenja, a Tara je sigurna da će sa njih Šapcu donositi medalje.
Tara svakodnevno vežba i kod kuće. Društvo joj pravi Tviti, pas kog je letos napuštenog našla na Savi. Rodila se ljubav na prvi pogled. Tviti je našla dom, a Tara odanog partnera za igru.
M.M.

Najnoviji broj

17. septembar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa