Berza

  • aero 939 ▲ 2,96%
  • aqua 106 ▼ -0,93%
  • jgpk 2.300 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.600 ⚫ 0,00%
  • kmbnpb 990 ▲ 16,47%
  • niis 580 ⚫ 0,00%
  • rso17168 104,11 ▼ -0,93%
(20. jun 2019.)
Razvojni program EU PRO održao info sesiju u Šapcu

Unapređenje poslovanja preduzeća

Unapređenje poslovanja preduzeća
U organizaciji Razvojnog programa EU PRO, održana je u hotelu „Sloboda“ protekle sedmice info sesija sa ciljem da zainteresovanim organizacijama za podršku poslovanju predstavi javni poziv za projekte. On treba da doprinese konkurentnosti i održivosti poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionu Šumadije, Zapadne Srbije, Istočne Srbije i Južne Srbije.
Prema rečima Milice Korać, saradnice u sektoru za mala i srednja preduzeća poziv pod sloganom „Unapredi poslovanje preduzeća“ namenjen je pre svega regionalnim razvojnim agencijama, biznis inkubatorima, klasterima, udruženjima, istraživakim centrima i visoko - naučnim tehnološkim ustanovama.
- Iako poziv sprovode organizacije za podršku poslovanju, on je praktično usmeren na mala i srednja preduzeća. Cilj je da se unapredi konkurentnost, olakša izlazak na strana tržišta, da se unaprede standardi kojima preduzeća posluju i da im se omogući odlazak na sajmove i nova tržišta. Bogat sadržaj može pre svega da biti relevantan za mala i srednja preduzeća, istakla je Milica Korać i dodala da je organizovano ukupno 7 info sesija koje su osim u Šapcu, održane u Nišu i na Srebrnom jezeru.
- Zamolila bih ovom prilikom sve zainteresovane da pogledaju EU PRO stranicu gde se mogu registrovati i naći sve potrebne informacije, dodaje Milica Korać.
Evropska unija će putem poziva „Unapredi poslovanje preduzeća“ sa ukupno 600.000 evra podržati sve projekte koji će pomoći da preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća unaprede proizvodne preocese i kvalitet proizvoda i usluga, kao i da uvedu relevantne standarde i sprovedu aktivosti usmerene ka širenju na nova tržišta.

K.J.Đ

Najnoviji broj

17. septembar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa