29. oktobar 2020.29. okt 2020.
Prevazilaženje predrasuda
Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju“

Prevazilaženje predrasuda

„U narednom periodu ćemo se truditi da još intenzivnije umrežavamo sve aktere života na lokalu, organizacije civilnog društva i resorno ministarstvo kako bismo naš grad učinili još pristupačnijim po meri svih nas koji u njemu živimo,“ Jelena Milošević, članica Gradskog veća
Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” postavljena je u pešačkoj zoni u Šapcu. Postavku čine fotografije osoba sa invaliditetom iz Srbije čiji uspesi pomeraju granice i inspirišu sve. Šapčani će do 6. novembra moći da pogledaju izložbu. Kampanja “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.
-Zadovoljstvo mi je što smo zahvaljujući inicijativi Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga u prilici da pogledamo izložbu za koju smatram da je sjajan način da ukažemo na to da osobe sa invaliditetom, bez obzira na poteškoće sa kojima se susreću, imaju puno snage i životne radosti da istraju u svojim idejama i menjaju na bolje svet u kome živimo. Grad Šabac kontinuirano pruža podršku osobama sa invaliditetom kroz različite vidove zdravstvene i socijalne zaštite. Već četiri godine postoji usluga Lični pratilac, dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju kao i dnevni boravak za odrasle osobe sa intelektualnim poteškoćama, a usluga personalne asistencije je prešla sa projektnog na budžetsko. Jedan smo od retkih gradova u Srbiji koji ima Sportski savez osoba sa invaliditetom koji u našem gradu postoji već tri godine, a nakon rekonstrukcije Sokolskog doma ovaj savez je dobio svoje prostorije i broji preko 120 članova. U narednom periodu ćemo se truditi da još intenzivnije umrežavamo sve aktere života na lokalu, organizacije civilnog društva i resorno ministarstvo kako bismo naš grad učinili još pristupačnijim i kako bi Šabac bio grad po meri svih nas koji u njemu živimo - istakla je Jelena Milošević, članica Gradskog veća zadužena za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa