29. oktobar 2020.29. okt 2020.
Rad na suzbijanju korona virusa
Mačvanski upravni okrug

Rad na suzbijanju korona virusa

U cilju koordinacije rada načelnika Mačvanskog upravnog okruga i jedinica lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, na suzbijanju širenja virusa KOVID-19, a u svrhu primene Uputstva koje je dostavila Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor i Radna grupa za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid-19, u utorak 27.oktobra, održan je sastanak u Šapcu, sedištu Mačvanskog upravnog okruga.
Sastanku su prisustvovali načelnik Vladan Krasavac, šef Odseka za sanitarni nadzor, načelnik Odeljenja republičke tržišne inspekcije, koordinator republičke poljoprivredne inspekcije, načelnik Odeljenja republičke veterinarske inspekcije,načelnik Odeljenja inspektorata za rad,republički turistički inspektor sa sedištem rada u Šapcu i načelnik Odeljenja za inspekcijske i komunalno stambene poslove Gradske uprave Šabac.
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga upoznao je prisutne sa sadržinom Uputstva o metodologiji i koordinaciji rada na suzbijanju širenja virusa Kovid-19.
Samo zajedničkim delovanjem svih državnih organa može se postići efekat borbe protiv širenja virusa Kovid-19.
U uputstvu je navedeno za koje objekte i događaje se vrši kontrola primene protivepidemijskih mera i koji su to objekti i događaji sa stanovišta procene rizika određeni kao visokorizični.
Načelnici upravnih okruga su u obavezi da u koordinaciji sa predsednicima opština i načelnicima uprava vrše odabir objekata i događaja za nadzor i na osnovu procenjenog epidemiološkog rizika sačine planove zajedničkih akcija za svaku od lokalnih samouprava na području Upravnog okruga.
Rukovodilac organizacione jedinice sanitarne inspekcije za teritoriju Upravnog okruga daje saglasnost na nedeljni plan nadzora, uz mogućnost izmene u skladu sa trenutnim epidemiološkim okolnostima i predlozima predstavnika drugih republičkih inspekcija.
Rukovodiocu radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid-19 se dostavljaju dnevni izveštaj o sprovedenom nadzoru na nivou okruga, nedeljni izveštaj o sprovedenom nadzoru za svaku jedinicu lokalne samouprave i nedeljni izveštaj o sprovedenom nadzoru na nivou okruga.
Zaključeno je da se odmah pristupi realizaciji Uputstva, kako bi se postigao efekat suzbijanja širenja virusa Kovid-19.

Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa