11. mart 2021.11. mar 2021.
Do sada vakcinisano 12 procenata žitelja opštine
Poseta krupanjskom Domu zdravlja

Do sada vakcinisano 12 procenata žitelja opštine

Direktor Doma zdravlja dr Ljubica Radić istakla je da se uprkos otežanim uslovima rada uzrokovanim nedovoljnim brojem lekara i medicinskog osoblja postupak imunizacije građana opštine Krupanj i okolnih sela sprovodi bez ikakvog problema. Organizacija je odlično sprovedena pa se vakcinacija obavlja na dva vakcinalna punkta
U skladu sa zakonskom obavezom da sarađuje sa gradovima i opštinama na području Upravnog okruga, Vladan Krasavac,načelnik Mačavanskog upravnog okruga, boravio je u utorak 02. Marta, u opštini Krupanj. Tom prilikom razgovarao je sa predsednikom opštine Ivanom Isailovićem o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, uticaju epidemije na privredna dešavanja i planovima za naredni period. Uprkos epidemiji rukovodstvo opštine ulaže velke napore da se sačuva svaki ljudski život i svako radno mesto. U razgovorima je učestvovao i Zoran Zarić, predsednik Skupštine opštine Krupanj.
Nakon sastanka načelnik Vladan Krasavac je posetio krupanjski Dom zdravlja, kojom prilikom se upoznao sa trenutnom situacijom u radu ove zdravstvene ustanove. Direktor Doma zdravlja dr Ljubica Radić istakla je da se uprkos otežanim uslovima rada uzrokovanim nedovoljnim brojem lekara i medicinskog osoblja postupak imunizacije građana opštine Krupanj i okolnih sela sprovodi bez ikakvog problema. Organizacija je odlično sprovedena pa se vakcinacija obavlja na dva vakcinalna punkta. Kovid ambulanta je odvojena od Doma zdravlja i u ovom objektu se vrše pregledi pacijenata.

Uprkos epidemiji rukovodstvo opštine ulaže velke napore da se sačuva svaki ljudski život i svako radno mesto


-Na području opštine Krupanj nemamo veliki broj zaraženih Korona virusom što potkrepljuje činjenica da postoji veliko interesovanje za vakcinisanje. Moja poruka je da ne treba popuš tati sa merama zaštite od opake bolesti, uz molbu građanima da koriste zaštitna sredstva i istovremeno kontrolišu socijalni život, jer samo tako možemo se nadati zdravoj budućnosti i naravno razvoju opštine Krupanj- rekao je predsednik opštine Ivan Isailović.
-U našoj ustanovi postoje dva vakcinalna punkta i proces vakcinacije se obavlja bez problema, naravno zahvaljujući svom osoblju našeg Doma zdravlja koji profesionalno izvršavaju svoje obaveze -istakla je direktor dr Ljubica Radić.
-Prema raspoloživim podacima Krupanj beleži trenutno najbolje rezultate u pogledu zdravstvene zaštite stanovnika. Krupanj je sproveo proces imunizacije za svaku pohvalu s obzirom da je preko 12 procenata građana opštine Krupanj već vakcinisano. Jedna smo od retkih zemalja u kojoj se praktično može birati vakcina. Posebno se ističe organizacija rada Kovid ambulante u Krupnju, gde je odvojena crvena od zelene zone i sve to odaje sliku dobre organizacije zdravstvenog procesa- naveo je načelnik Vladan Krasavac.
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac upoznao se i sa uslovima rada u Domu za smeštaj starih lica, gde se u potpunosti sprovode propisane mere.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa