11. jul 2019.11. jul 2019.
Mali atelje u galeriji
Izložba u Kulturnom centru

Mali atelje u galeriji

Izložba polaznika škole slikanja „Mali atelje“. Desetogodišnje iskustvo u pedagoškom radu akademske slikarke Jelene Spasojević. Postavku čine radovi polaznika od 5 do 60 godina
U Kulturnom centru otvorena je izložba polaznika škole slikanja „Mali atelje“ koju vodi akademska slikarka Jelena Spasojević. U galeriji je predstavljeno 28 radova učenika mlađih grupa i dela osam starijih polaznika.
Postavku je otvorila direktorka Kulturnog centra Sonja Petrović Jagić podsetivši prisutne da je KC mesto koje rado otvara vrata talentovanim umetnicima.
Desetogodišnje iskustvo u pedagoškom radu Jelena Spasojević prenela je na školu slikanja. U školi se neguje individualnost, različitost i talenat. Kroz klasične i moderne tehnike kao što su crtanje, slikanje, vajanje polaznici u manjim grupama stvaraju umetnička dela.
-Akumulirano iskustvo navelo me je da pre godinu dana pokrenem Mali atelje. Škola slikanja namenjena je deci i odraslima. Polaznici su starosti od 5 do 60 godina. Po prvi put sam sarađivala sa starijim polaznicima i iskustvo koje imam je fantastično. Umetnost je jedan novi svet koji smo zajedno otkrivali. Stekla sam utisak da stariji polaznici škole nisu bili svesni koliko potencijala i talenta poseduju. Veoma sam iznenađena rezultatima jer su mnogi zapostavili slikarstvo zbog drugih životnih obaveza. Ovo je bila prilika da se vrate umetnosti - ističe Jelena i dodaje da su radionice za odrasle organizovane u periodu od septembra protekle godine kao jedna od inovacija u Malom ateljeu.
-Kao novinu imamo tim bilding za male kolektive. Planiram da pored kreativaca svih uzrasta okupim i profesionalce iz bliskih oblasti kako bi svoje znanje delili sa drugima kroz radionice, predavanja i zajednički rad.
Želja autorke je da “Mali atelje” bude prepoznatljiv umetnički kutak.
-Imala sam veoma težak zadatak da izaberem radove za izložbu. Kada pogledam iza mene je jedan veoma veliki posao. Namera i želja mi je bila da predstavim svakog učenika i bar jedan njegov rad, a da postavka bude jedna kompaktna celina. Škola postoji godinu dana i vizija nam je da kreativni, maštoviti ljudi različitih uzrasta žele da razvijaju svoje potencijale budu deo našeg tima kako bismo postali jedinstveno i prepoznatljivo mesto na mapi grada - navodi Jelena Spasojević.
Šapčani izložbu mogu pogledati do 13. jula u galeriji Kulturnog centra.

M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa