11. jul 2019.11. jul 2019.
Kulturno-sportske  aktivnosti kraj Drine
IVANjDANSKI DANI U BADOVINCIMA

Kulturno-sportske aktivnosti kraj Drine

U Badovincima, kraj Drine, blizu “Pavlovića mosta”, Ivanjdan održana je tradicionalna kulturno-sportska manifestacija “Ivanjdanski dani”.
Od jutarnjih sati 38 mladih ribolovaca (devojčica i dečaka osnovnih škola) takmičili su se u ulovu ribe na plovak u tradicionalnom Memorijalu “Slobodan Erdevički-Biber”. Ovaj deo programa na samoj Drini uspešno je organizovao Vujadin Tovilović.
- Mi smo obezbeđivali takmičenje mladih ribolovaca i izvršili spust čamcima od Alanovića navoza u Prnjavoru do “Pavlovića mosta” na Drini, kaže Milan Ignjatović, predsednik Udruženja splavara u Badovincima, objašnjavajući ulogu svoje organizacije u ukupnoj.
Organizovana je i rekreativna vožnja biciklima, kao i parada fijakera.
Gosti i učesnici mogli su da vide i izložbu slika Udruženja slikara “Most”, koju je organizovao Stojan Aničić, likovni pedagog iz ovog sela.
U popodnevnim satima održan je centralni deo manifestacije, čobanski višeboj. Više ekipa nadmetalo se u različitim disciplinama (nadvlačenje konopa, borba na brvnu, skokovi u dalj iz mesta...). Posle zbrajanja poena, proglašeni su najbolji. Prvo mesto pripalo je ekipi Dubljani.
- Ukupno je učestvovalo oko 500 izvođača, što zahteva i veću finansijsku podršku, kaže Aleksandar Ilijašević, koji se nalazi na čelu Mesne zajednice Badovinci i odbornik je u Skupštini opštine Bogatić.
Uspešni organizatori su bili Mesna zajednica Badovinci i Turistička organizacija opštine Bogatić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa