12. septembar 2019.12. sep 2019.
Uređenje Grobljanske ulice
ŠABAC

Uređenje Grobljanske ulice

Krajem ovog meseca biće završeno asfaltiranje Grobljanske ulice u Šapcu, koja će dobiti potpuno novo ruho. Gradilište je protekle nedelje obišao gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Pored potpunog uređenja ulice, radi se na izgradnji trotoara i biciklistike staze. Po završetku radova ulica će dobiti drvored i rasvetu. Biće rekonstruisano 400 metara i urađeno 250 mesta za parkiranje automobila. Vrednost radova iznosi 30 miliona dinara.
-Novo groblje na Letnjikovcu je najfunkcionalnije, jedino koje u Šapcu ima mesta za proširenje, samim tim je i najposećenije. Nama je jako važno da dolazak na groblje i utisak o njemu kao jednom važnom mestu za svaku porodicu, mora da bude na najvišem mogućem nivou. Zato sada radimo saobraćajnicu do groblja i stvaramo uslove za jedno normalno zaustavljanje, i funkcionisanje na ovom kompleksu. Veoma je važno da to bude omogućeno ne samo onima koji dolaze automobilom nego pešacima i biciklistima, i za nove linije javnog prevoza, kaže gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i dodaje: „Ovde će biti redovna stanica polasci na 20 minuta, a vikendom u vreme praznika češće“.
Radovi na kompleksu omogućiće novi prilaz groblju kao i povezivanje sa naseljem Jevremovac, ulicom Isidore Sekulić.

M. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa