12. septembar 2019.12. sep 2019.

SzS: Radovi na šabačkom trgu koštali 20 puta manje nego na Trgu Republike

Predstavnici Saveza za Srbiju prikazali su u ponedeljak na Trgu Republike fotografije renoviranog Trga u Šapcu i ukazali da je renoviranje tog trga koštalo 20 puta manje od radova na Trgu Republike.
Jedan od lidera Saveza za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je površina gradskog trga u Šapcu veća od površine Trga Republike, a radovi na njemu trajali su 75 dana, dok se beogradski trg renovirao 375 dana.
"Najvažnija razlika je što je šabački trg koštao 20 puta manje, oko 400 hiljada evra plus 100 hiljada evra za fontanu, a za Trg Republike izdvojeno je skoro 10 miliona evra", izjavio je Zelenović.
On je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objasni građanima zašto za razliku u vrednosti radova nije izgrađeno 7 do 10 km kanalizacije u Ovči i Borči, ili čak deset novih vrtića.
"Stvari u Srbiji mogu da izgledaju drugačije ali je važno da li radite pošteno i u skladu sa zakonom, ili radite štetočinski, kao što su potrošene pare na trgu ", istakao je Zelenović.
Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać javno je zatražio od Vučića da kaže koji je od njegovih kumova dobio posao sečenja ploča kojima je popločan trg, jer je taj višemilionski posao, kako kaže, očigledno dobijen preko kumovskih veza i urađen loše jer su ploče već popucale.
Od nadležnih je zatražio da pokažu nadzorne knjige kako bi građani saznali šta je tačno toliko koštalo jer ako je trg u Šapcu renoviran za 400 hiljada, gde je razlika.
Obraćanje predstavnika saveza za Srbiju sve vreme je ometao Sima Spasić iz Udruženja porodica ubijenih i nestalih sa Kosova i Metohije koji je preko megafona ponavljao pitanje bivšim vlastima zašto su iz zatvora pušteni albanski teroristi posle 2000. godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa