12. septembar 2019.12. sep 2019.
Sala spremna do zime
Izgradnja fiskulturne dvorane u OŠ „Nata Jeličić“

Sala spremna do zime

Savremena fiskulturna sala. Bolji uslovi za učenike i nastavnike. Završetak planiran do kraja godine. Vrednost radova koje finansira Grad Šabac preko
40 miliona dinara
U Osnovnoj školi “Nata Jeličić” u toku je izgradnja fiskulturne sale koja ovoj obrazovnoj ustanovi nedostaje od osnivanja. Radove finansira Grad Šabac sa više od 40 miliona dinara, a planirano je da budu završeni do kraja kalendarske godine.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović tokom obilaska gradilišta u OŠ “Nata Jeličić” ukazao je na značaj realizacije projekta.
- Ovo je važna gradska škola koju pohađa veliki broj učenika i zaslužuje da ima objekat ove namene. Sala nije ranije urađena, jer smo čekali da budu realizovani projekti koji idu preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije. Kako to nije učinjeno, a ni drugi projekti Grada Šapca, odlučili smo da sopstvenim sredstvima izgradimo sportsku salu u Natinoj školi koja će biti završena do početka hladnih dana. Moram da napomenem da imamo spremne projekte i za rekonstrukciju škole u Majuru, "Vuk Karadžić"i Tehničke škole. Nažalost, oni su već godinu i po dana na čekanju kod Kancelarije za javna ulaganja, uz projekat Bolnice. Iz ovoga se može videti da nije istina da SNS želi da pomogne Gradu Šapcu, jer se to nije dogodilo u prethodnih nekoliko godina. Bez obzira na to mi spremamo projekte koje ćemo uspešno realizovati kao što je učinjeno sa Gerontološkim centrom, Gimnazijom, Medicinskom školom, OŠ "Jevrem Obrenović" - istakao je Zelenović i podvukao da će se Šabac kao grad i dalje razvijati.
-Imamo spremno i pet novih projekata koji su stopirani. Poručujem Vučiću i naprednjacima da u Šapcu gube vreme zato što pokušavaju da sabotiraju razvoj grada. Šabac će se razvijati sa njima i bez njih. Njima neka služi na čast sve ono što ne rade i za šta kažnjavaju građane Šapca. Bez obzira na sve mi nastavljamo planirano. U narednom periodu biće uređena dvorišta u Osnovnim školama „Nikolaj Velimirović“ i „Janko Veslinović“.
Rukovodstvo škole očekuje da će izgradnjom dvorane za sport višedecenijski problem uskoro biti rešen.
-Deca će imati bolje uslove za bavljenje fizičkom aktivnošću. Sala je povezana sa toplovodom i školom, tako da će uslovi za rad i boravak učenika biti adekvatni. Očekujemo da će s prvim zimskim danima radovi biti pri kraju, a sala možda i useljiva - rekao je direktor škole Zoran Starčević.

Za buduće generacije
Osnovnu školu "Nata Jeličić" pohađa više od 600 učenika u matičnoj obrazovnoj ustanovi i stotinak u izdvojenoj jedinici u Drenovcu. Savremena fiskulturna sala će mladim generacijama koje stasavaju omogućiti nesmetano bavljene sportom tokom zimskih dana, i nastavnicima olakšati izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.
Radovi su počeli u maju ove godine, a predviđeni rok je šest meseci. Objekat je trenutno u završnoj fazi. Izgrađene su tribine i svlačionice, osnova (košuljica) za pod, a u narednih 30 dana, kako navodi izvođač radova (Refleks), biće postavljena podloga, a zatim i svi potrebni rekviziti u finalnom procesu opremanja sale kako bi sa prvim zimskim danima učenici mogli da koriste dvoranu.

M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa