31. oktobar 2019.31. okt 2019.
Život i priče
Književno veče pisaca iz Istočnog Sarajeva

Život i priče

U Kulturnom centru održano je književno veče pisaca iz Istočnog Sarajeva, Željka Pržulja i Gorana Vračara. Publika je dobila priliku da se upozna sa njihovim delima i bogatim stvaralačkim opusom, od proze do poezije. Goran je po vokaciji pesnik, te je publici najpre darovao izbor poezije koju je nadahnuto govorio, da bi kasnije kroz film predstavio svoj roman prvenac „Sedmi dan“.
Željko Pržulj, pisac, pesnik i novinar, bavi se istorijskim i savremenim životnim temama u svojim knjigama. Predstavio je knjige, „Ruka anđela“, istorijski roman epskih razmera o sudbini srpskog življa iz Bosne, od Sarajevskog atentata do formiranja prve Jugoslavije i „Sami na svijetu“, roman koji svedoči o ratnom paklu, stradanju i junaštvu. Priča o Sarajevu, BIH i Jugoslaviji u poslednjoj deceniji dvadesetog veka.
-Željko je bio učesnik rata, izgubio je svoje prijatelje i saborce, brata i oca, tako da je ova priča njegova, kao što je mogla biti bilo čija ko se našao u vihoru rata, ali i njegovoj hrabrosti da progovori o vremenu i ljudima koji su zaboravljeni, braniocima jedne ulice koja je spajala Nedžariće sa Ilidžom i u kojoj je od 270 poginuo 101 srpski ratnik – pojasnila je Branka Todorović.
Željko Pržulj ističe da je mnogo lakše pisati romane čija je radnja smeštena u srednji vek, ili Prvi svetski rat nego o događajima čiji je bio učesnik.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa