31. oktobar 2019.31. okt 2019.
OTVORENO PISMO PREDSEDNIKU SRBIJE:

Da li ste se toliko uplašili afere Trg republike, gde se krije gradonačelnik Beograda?


Gospodine predsedniče,
Imajući u vidu da ste Vi jedina adresa koja donosi odluke u Srbiji, tražim da direktoru RTS Draganu Bujoševiću date saglasnost za organizaciju, a gradonačelniku Beograda Radojičiću nalog za učestvovanje u televizijskom duelu sa mnom na javnom servisu,kako bismo pred licem veoma zainteresovane javnostipretresli sve detalje vezane za rekonstrukciju beogradskog Trga republike i šabačkog gradskog trga. S obzirom da ste pre puna tri meseca lično obišli radove na Trgu republike i tom prilikom izrazili divljenje lepoti trga i kvalitetu sada već čuvenih kocki,za koje ste rekli da svaka teži po 25kg, verujem da je i Vama u interesu da se u predloženom TV duelu razmotre svi detalji ove velike afere.Suština je da građanima gradonačelnik Beograda Radojičić i ja objasnimo kako je i zašto po površini manji Trg republike u Beogradu plaćen 25 puta više od šabačkog, neverovatnih 12 miliona evra, i zašto rekonstrukcija u Beogradu traje više od 400 dana dok je u Šapcu ceo posao završen za 75 dana.
Pre mesec dana od gradonačelnika Beograda sam,u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja, zatražio kompletnu dokumentaciju o rekonstrukciji Trga republike. Suprotno zakonu, gradonačeknik je nije dostavio, krije dokumentaciju, pa sam po predviđenoj proceduri predao žalbu Povereniku, a od gradonačelnika ni traga ni glasa– sakrio se u mišiju rupu. Pre nekoliko dana javno sam od direktora RTS-a Bujoševića zatražio da organizuje TV duel između Radojičića i mene, da rešimo sve nedoumice. Ni od njega ni traga ni glasa,i on se krije.
Odbijanje razgovora pred kamerama državne televizije i činjenica da se krije dokumentacija o Trgu Republike ukazuju da su sumnje javnosti da je u pitanju velika afera očigledno opravdane.
Predsedniče Vučiću, kao što svako dobronameran zna,Vi imate moć da Bujoševiću date saglasnost da organizuje predloženi TV duel, a Radojičiću nalog da u njemu učestvuje. Ostalo je da sada pred javnošću razjasnimo samo jednu stvar: da li ste se Vi toliko uplašili razmera ove afere da ne smete to da uradite? Da i tu stvar sada isteramo na čistac!
Nebojša Zelenović gradonačelnik Šapca predsednik Zajedno za Srbiju

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa