14. maj 2020.14. maj 2020.
Nastavak sezone?
VATERPOLO: EVROPA

Nastavak sezone?

U vaterpolo Srbiji svi još čekaju odluku o nastavku sezone. Pominje se više solucija, no sve su nezvanične. Što se drugih država tiče, mnoge su već „prelomile“.
Hrvatska planira sezonu u junu i početkom jula na otvorenim bazenima. Osam učesnika Regionalne lige nastupaće po plej of sistemu. Dva meča su predviđena u četvrtfinalu, potom u polufinalu je plan igre na dve dobijene utakmice, dok će finale osvojiti klub koji prvi ostvari tri trijumfa. Za jul je predviđen i finalni turnir Regionalne lige. Naravno, sve pod pretpostavkom da ne bude pogoršanja situacije u susednoj zemlji.
Najjače lige, izuzev Grčke, već su odlučile. U Španiji i Italiji nema vaterpola do jeseni. Španci su sezonu proglasili završenom, proglasili šampiona, dok su Italijani odlučili da se sezona poništava, bez raspodele pozicija. Mađarski klubovi su već doneli radikalne odluke i male su šanse da sezona dobije epilog u bazenu, pre će to biti prekid ili poništavanje. Grčka još „vaga“, ali kako posledica virusa velikih nije bilo, otvorenih bazena imaju dovoljno, nisu nerealne šanse da pronađu način za završnicu. Odluka se još ne nazire u Crnoj Gori.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa