11. avgust 2011.11. avg 2011.
PLIVAČKI MARATON FINA KUP, “JARAK-ŠABAC“

BERTOLA ODNEO ŠABAC U ARGENTINU

Četrdesetdrugi put plivalo se 19 kilometara od Jarka do Šapca. FINA KUP Šabac 2011. okupio je 32 plivača iz 14 zemalja a promoter je bila Juko Macuzaki iz Japana koju je pratio tokom trke i ataše Ambasade Japana, a koja je vidno zadovoljna u rečenici sažela sve.
- Lepo mi je bilo i vratiću se opet, Šabac je lep grad a trka najviše klase, zborila je promoterka trke.
Sama trka protekla je u znaku Giljerma Bertole iz Argentine, koji je kako neko u šali reče plivao neku svoju trku. I dok su maratonci u grupi u kojoj su bili Rusi Pilipas i Afanevič te Hrvat Marin, favorit prošlogodišnji pobednik Kerin te Sirijac Saleh plivali uz jednu stranu obale stotinak metara ispred njih, uz drugu obalu plivao je Giljermo i tako do polovine staze. Sjajno vođen iz čamca, iako je delovalo drugačije, lagano se prebacio u grupu i u visokom stilu stigao do slavodobitničkih lovorika.
- Lepo je pobediti ovde u Šapcu. Bio sam raspoložen za trku i plivao punom snagom. U finišu mislio sam da ću poleteti, govorio je pobednik koji je Šabac poneo u Argentinu baš kao i pobednica Karla Šitić iz Hrvatske, koja je sa Ruskinjom Anom Gusevom vodila mrtvu trku tokom svih 19 kilometara, ali je presudio finiš.
- Pojačala sam u završetku trke i pobedila. Presrećna sam zbog toga, kratko je rekla Karla.
Za vreme trke od Jarka do Šapca na Starom gradu, odvijao se prateći program, od rvanja na pesku, do ostalih pratećih sportskih sadržaja, uz muzički deo koji je plenio pažnju brojnih posetilaca.
Organizator TOŠ, i pokrovitelj grad Šabac zavređuju čestitke za još jedan spektakl, koji će se zahvaljujući Argentincu Bertoli pamtiti dugo. Neizvesnost je krasila stazu, a raspevanost i druženje skup na Starom gradu. Najbolja pozivnica za naredni FINA KUP, pošto je opšti utisak da je Šabac zavredeo najviše ocene, za organizaciju, uz novinu da su i ženska i muška konkurencija imali svoje arbitre, i pomoćnike, koji nisu imali značajnijih zamerki za trku svih trka kako je neko nazva.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa