11. avgust 2011.11. avg 2011.
PRIJEM ZA GOSTE IZ REPUBLIKE ČEŠKE

PRIVREDNI POTENCIJALI

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević prošlog utorka u Gradskoj kući priredio je prijem za goste iz Češke zahvaljući čijoj su donaciji tri putna prelaza u Šapcu osigurana najsavremenijom signalno-sigurnosnom opremom i umrežena modernom elektronikom
Zahvalivši predstavnicima Češke razvojne agencije i Ambasade Republike Češke u Beogradu, kao i narodu ove države na donaciji vrednoj 300.000 evra, gradonačelnik Miloš Milošević upoznao je goste sa privrednim potencijalima Šapca i karakteristikama koje mogu biti interesantne potencijlnim investitorima.
- Grad Šabac poseduje 600 hektara zemljišta čije je komunalno opremanje do sada koštalo 12 miliona evra. Lokacija pruža sve pogodnosti investitorima i jedinstvena je u regionu. U izgledu je izgradnja autoputa od Rume do Šapca, a razmatra se i mogućnost izgradnje pristaništa u delu industrijske zone koji izlazi na reku. Takođe, urbanistički planovi predviđaju koridor za izgradnju železnice. Sve su to uslovi za intermodalni saobraćaj koji investitorima snižava cenu proizvodnje, istakao je gradonačelnik Milošević.
Prema rečima Mihaela Pastvinskog, direktora Češke razvojne agencije, od ukupno milion evra, koliko je donirano srpskoj železnici za izgradnju deset putnih prelaza, 300.000 evra uloženo je u tri putna prelaza u Šapcu.
- Srbija je jedan od dugoročnih prioriteta Češke razvojne agencije. Za razliku od većine donatora, Češka može da ponudi i sveže iskustvo iz perioda transformacije i pridruživanja Evropskoj uniji, rekao je, između ostalog, Mihael Pastvinski.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa