Инфо

11. август 2011.11. авг 2011.
ПРИЈЕМ ЗА ГОСТЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ

ПРИВРЕДНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ

Градоначелник Шапца Милош Милошевић прошлог уторка у Градској кући приредио је пријем за госте из Чешке захваљући чијој су донацији три путна прелаза у Шапцу осигурана најсавременијом сигнално-сигурносном опремом и умрежена модерном електроником
Захваливши представницима Чешке развојне агенције и Амбасаде Републике Чешке у Београду, као и народу ове државе на донацији вредној 300.000 евра, градоначелник Милош Милошевић упознао је госте са привредним потенцијалима Шапца и карактеристикама које могу бити интересантне потенцијлним инвеститорима.
- Град Шабац поседује 600 хектара земљишта чије је комунално опремање до сада коштало 12 милиона евра. Локација пружа све погодности инвеститорима и јединствена је у региону. У изгледу је изградња аутопута од Руме до Шапца, а разматра се и могућност изградње пристаништа у делу индустријске зоне који излази на реку. Такође, урбанистички планови предвиђају коридор за изградњу железнице. Све су то услови за интермодални саобраћај који инвеститорима снижава цену производње, истакао је градоначелник Милошевић.
Према речима Михаела Паствинског, директора Чешке развојне агенције, од укупно милион евра, колико је донирано српској железници за изградњу десет путних прелаза, 300.000 евра уложено је у три путна прелаза у Шапцу.
- Србија је један од дугорочних приоритета Чешке развојне агенције. За разлику од већине донатора, Чешка може да понуди и свеже искуство из периода трансформације и придруживања Европској унији, рекао је, између осталог, Михаел Паствински.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa