6. avgust 2020.6. avg 2020.
U ULOZI APSOLUTNOG AUTSJADERA
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

U ULOZI APSOLUTNOG AUTSJADERA

Srce i strpljenje pobedilo Bačku. Sinoć meč u Milanovcu. Pravila organizacije u vreme nestabilne zdravstvene situacije nude drugačije gledaište na fudbal. Zvezda prilika da se iskaže vrednost
Zamislite utakmicu gde će na tribinama biti navijači, posetioci, pomislite da vidite kompletno lice ljudi. ”Graju” svake reči trenra, udara lopte čiji zvuk odzvanja, odbijajući se od tribine gde samo po koji žuti redarski prsluk pruža sliku života. Nekada je bilo da žuti karton zbog prigovora može samo da nasluti povod. Uživo ili pred malim ekranima, kao da smo navikli na kompletan, po malo tužan, audio-vizuelni utisak. Vreme pred koronu, tamo s početka marta deluje istinski davno, a još teže je što nemamo ideju kada će utakmica biti kao nekada.
Protiv Bačke smo, zbog okolnosti, saznali da je „Aničić preterao“, kako je rekao pomoćni arbitar kada je pozvao glavnog da kartonom opomene stratega Mačve zbog prigovora, znamo da arbitar nema odgovor na njegovo pitanje: „Kaži zbog čega žuti?“. Glavna zamerka trenra domaćih je bilo tendenciozno suđenje i pet puta više dosuđenih prekršaja Mačvi, nego gostima, opravdano je povisio ton kada je pomoćnik iz nepoznatog razloga dosuido aut u korist Palančana, početkom nastavka. Saznali smo da su Minakoviću, glavnom sudiji, neki igrači dovoljno poznati da ih zove po nadimku. Sve je to „dar“ okolnosti i propozicija prilaođenih Kovidu 19. Na kraju krajeva, saznali smo da MAČVA može biti konkurentna i borbenošću i željom doći do bodova.
Sinoć je još jedan novajlija/povratnik bio na suprotnoj strani šabačkog superligaša, samo sada je rival domaćin. Šta je bilo u Gornjem Milanovcu ne znamo u trenutku dok broj odlazi u štampu. Metalac je favorit bio u to vreme.
Već u nedelju gostuje Zvezda u Šapcu. I kada je bila mnogo jača ovdašnja ekipa, dočekivala je kao autsajder najtrofejniji domaći tim. U navijačkoj polemici ostaje odnos sastava Crvene Zvezde u prethodnoj ili prethodnim sezonama i sada, znanje i iskustvo Milojevića nekada i Stankovića sada, svakako da je daleko kvalitetom ispred Mačve i da „crveno-crni“ nisu prava mera. Nikada veća senzacija, veća nego pobeda na penale u četvrtfinalu Kupa 2017. godine, bilo bi sve sem rutinske pobede Beograđana. Čuda se dešavaju, ali ne često, zato i jeste prilika da pokažu i više nego što mogu fudbaleri Mačve, svakako se ne očekuje rezultatski ništa od njih, a želja se podrazumeva. Kvantitet je prilično mali u šabačkom superligašu, te se nadamo da sinoć nije bilo isključenja i povreda i da neće biti dodatno oslabljena ekipa pred nedeljni duel.

MAČVA – OFK BAČKA
1:0 (0:0)
Stadion Mačve. Bez gledalaca. Glavni sudija: Nenad Minaković; pomoćnici: Šutulović i Olajoš. STRELCI: Božić u 57. minutu za Mačvu. ŽUTI KARTONI: Milinković, Ivić, Ristivojević i Pejović (Mačva); Škorić, Mijatović i Jovanović (OFK Bačka).
MAČVA: Gordić, Pejović (kap), Ivić, Marković (Šušnjar), Dabić, Mijailović, Dukić, Zukanović (Milinković), Ristivojević, Adamović, Božić (Obrovac).
OFK BAČKA: Milojević, Tomović, Lukić (Velemir), Pantić (Nijamculović), Škorić (Krčmarević), Mijatović, Zličić (Ratković), Jovanović, Žakula, Đorđević, Zdravković.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa