11. mart 2021.11. mar 2021.
ČUVARI MINIMALNE NADE
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

ČUVARI MINIMALNE NADE

Pobeda nad Proleterom donekle čuva nadu, ali više ohrabruje mladi tim da se bori do kraja. Na Rajku Mitiću prilika za dokazivanje bez očekivanja. Gostovanje TSC jednako bez realnih očekivanja
Pod pretpostavkom da ovaj broj čitate tokom četvrtka, možemo reći da su fudbaleri Mačve u autobusu koji vozi ka prestonici gde ih danas očekuje odloženi meč protiv Crvene Zvezde. Kladionice su rekle svoje, teško da je neko uopšte razmišljao da se kladi na pobedu domaćina zbog male kvote, već ukoliko je birao ovaj meč, opredelio se za neku kombinaciju koja nagoveštava ubedljivu pobedu šampiona. Istina, sve osim takvog ishoda biće iznenađenje, a mlada ekipa Mačve ima sada mogućnost da na najvećem stadionu iznenadi bar one koji prognoziraju neko „razbijanje“. Bez očekivanja, ali sa nadom prilika je za Šapčane da budu, koliko je moguće, borbeni i pokušaj da se predstave što časnije.

Mačva – Proleter (NS) 3:1 (2:1)
Stadion Mačve. Glavni sudija: Pavle Piper; pomoćnici: Minić i Jerinić. STRELCI: Ortiz u 29, Knežević u 45+1 i Ćirković u 90+3 za Mačvu; Tomović u 45+3 za Proleter; ŽUTI KARTONI: Mijailović, Gordić, Pejović (Mačva); Kojić i Tomović (Proleter).
MAČVA: Gordić, Pejović, Kremenović, Pešić, Dabić, Obrovac (Subotić), Knežević, Mijailović, Trimanović (Panić), Ortiz (Panić), Ćirković
PROLETER: Vasiljević, Marjanović, Pejić, Mirosavljev, Kovačević, Leandro, Janković (Vesić), Živojinović (Mitrović), Tomović, Kojić (Ivanović), Knežević (Ilić)


Protiv Proletera, sasvim solidnog tima iz vrha tabele pokazali su koliko mogu kada su raspoloženi. Postigli su tri gola, osvojili pomalo neočekivana tri boda. Veliki hendikep će biti izostanak golmana Miloša Gordića koji briljira ove sezone, ali kako je na pozajmici iz Zvezde nema pravo nastupa, no alternativa je iskusni Perić, te gol nije prevelika briga za trenera Jermaniša.
-Zaslužili smo više u Subotici i to smo naplatili protiv Proletera. Imamo mladu, poletnu ekipu koja želi da igra i da se dokazuje, želi da napreduje i to je ono što tražimo od njih – istakao je slovenački stručnjak, trener Mačve, Alfred Jermaniš.
Nisu mnogo veće šanse, bar prema prognozama, za Mačvu ni protiv TSC u Bačkoj Topoli tokom vikenda. Tim Mladena Krstajića ove sezone nije na nivou prethodne, daleko su od Evrope, ali igrama pokazuju kvalitet da pariraju najboljima. U sastvu je nekoliko sjajnih fudbalera, samo je umor posle nastupa u Evropi i šok zbog prerane smrti trenera Zoltana Saboa ostavio trag na igračima.
Posle Bačke Topole, u Šapcu gostuje Čukarički, još jedna ekipa sa evroambicijama, a potom sledi pauza. Početak aprila mogao bi biti poslednja nada, mala, najsitnija, ali poslednja nada da bi veliki niz mogao spasisti nešto ove sezone (Voždovac, Mladost, Napredak, a posle Partizana Javor, Radnik, a potom Inđija). Male su šanse, ali žive uz pobede. Trenutno je nada daleko velikih devet bodova.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa