18. februar 2021.18. feb 2021.
Foto: S. Stojanović

Foto: S. Stojanović

FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

OPET SE BUDI NADA

Važna pobeda. Prilazak na četiri boda od opstanka. Meč protiv Zvezde odložen. Za vikend gostuje Radnički iz Niša. Istovremeno priprema za gostovanje u Novom Pazaru
Neuspeh i neubedljiva igra u Bačkoj Palanci i najvećim optimistima je poljuljalo nadu, ali duel protiv Milanovčana i trijumf je vratio veru u spas. Značajan minus očekivano je uticao na igru, videlo se to kroz neatraktivan meč čitavim tokom, a što je najvažnije, golmana Gordića nije omela niska temperatura i pružio je još jedan visok kvalitet nastupa što je doprinelo pozitivnom rezultatu. Značajne zasluge za pobedu su na njegov račun, posebno u prvom delu, kao i na račun upornosti Mijailovića i snalažljivosti Ortiza koji su u gužvi posle kornera bili pribrani obezbedivši pomalo iznenađujući trijumf.

Mačva – Metalac 2:1 (0:0)
Stadion Mačve. Bez gledalaca. Glavni sudija: Marko Ivković; pomoćnici: Đuričić i Kurčubić i Ostraćanin. STRELCI: Mijailović u 71.min. i Ortiz u 82. minutu za Mačvu; Antonijević u 80. za Metalac. ŽUTI KARTONI: Žuti karton: Dabić, Ortiz, Obrovac (Mačva), Krajišnik (Metalac).
MAČVA: Gordić, Dabić, M.Mijailović, Nikolić, B.Marković, Obrovac, Kočar (Pešić), Tripković (Trimanović), Knežević (O. Mijailović), Ortiz, Ćirković
METALAC: Puletić, Cvetković (Kokir), Krajišnik, Vasiljević (Zoćević), Katanić, Rogač, Antonijević, Jokić (Maksimović), Mlađović, Mijailović (Grbović) i Prestige (Arambašić).


Tabela u ovom izdanju „Glasa Podrinja“ nije aktuelna u trenutku dok je čitate, jer je juče, psole zaključenja broja pred vama, odigrano vanredno kolo. Kako je rival Mačve trebalo da bue Crvena Zvezda, učesnik prve eliminacione faze Lige Evrope, duel je odložen za neki drugi termin, te su se „crveno-crni“ pripremali za ono što ih očekuje za vikend, to je gostovanje niškog „Radničkog“. Nišlije su danas dobar superligaš, daleko od nivo koji su imali pre dve sezone. Često su menjali šefa stručnog štaba, a proleće su počeli neubedljivom igrom u Gornjem Milanovcu gde su pomalo srećno osvojili bod i porazom od Crvene Zvezde. Ofanzivu su zimus pojačali Đuričinom iz Vojvodine i Kovačevićem povratnikom iz Kine, odnosno bekom Stankovićem iz Voždovca. Trener Nišlija je jedan od najboljih stručnjaka Srbije Gaćinović, doskorašnji trener Spartaka i čovek koji je od ovog kluba stvorio respektabilan sastav, kadar da igra i u Evropi.
Niš je slabiji nego prethodnih sezona, ali je i Mačva. Oba tima su neefikasna i nije realno očekivati mnogo golova. Radnički je favorit, bez dileme, no Šapčanima trebaju i bodovi tamo gde nisu previše realni. Niš je prethodnica izuzetno važnom gostovanju u Novom Pazaru.

Prelazni rok
Nedavno je i definitivno okončan prelazni rok i Mačva zna koji igrači će pokušati da izbore opstanak, a ko više nije u sastavu ekipe iz Pocerske. Novajlije su: Marković i Panić (C. Zvezda), Kočar (Krško), Kremanović, Nikolić (Avelino), Ćirković (Admira). Ekipu su napustili: Ristivojević i Ivić (Loznica), Dukić (Voždovac), Ilić (Budućnost Dobanovci), Zukanović (Radnički KG), Božić (Grafičar), Šušnjar (Haduk Kula).
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa