13. avgust 2020.13. avg 2020.
Brže i bezbednije do škole i posla
Radovi na izgradnji trotoara u ulici Despota Stefana
Lazarevića

Brže i bezbednije do škole i posla

U ulici Despota Srefana Lazarevića u toku su radovi na izgradnji trotoara dužine 750 metara, na potezu od vrtića do OMV pumpe. Vrednost radova je tri miliona dinara. Za ovu namenu novac je izdvojen iz gradskog budžeta.
-Za nas građane koji živimo u ovom delu grada izgradnja trotoara znači mnogo. Više od 500 učenika svakodnevno prolazi ovom ulicom. Sada će naša deca moći brže i bezbednije da se kreću, takođe i mi stariji građani. Više ne moramo da prelazimo preko travnjaka jer smo dobili bezbednu teritoriju- rekao je meštanin Dragan Stanimirović.
Betoniranje trotoara naišlo je na pozitivne komentare građanstva, zadovoljni su svim infrastrukturnim radovima koji su urađeni u proteklom periodu.
-Ja živim u ulici Prote Smiljanića. Urađeno je mnogo toga u proteklom periodu, trotoar u ulici Prote Smiljanić, trotoar u Surepovoj ulici, danas se radi trotoar u Despota Stefana Lazarevića. Najavljena je izgradnja trotoara u Dunavskoj i ulici Bate Koena. Dobili smo i nove autobuske linije koje prolaze kroz naš kraj. Sve ovo je mnogo značajno, prvenstveno zbog bezbednosti dece. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi povećan je nivo bezbednosti u saobraćaju- kaže Uroš Rakić.
Protekle srede radove u Ulici Despota Stefana obišao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je istakao da pojedinim delovima grada nedostaju trotoari.
-Ovo je deo grada koji je sličan Šipurskim livadama, Kasarskim livadama i MZ Žika Popović, gde ljudi žive građanskim načnom života. Takvom načinu života nedostaju elementi infrastrukture kao što su trotoari, koji nikada nisu bili rađeni iz raznih razloga. Nastavićemo da širimo mrežu trotoara svuda po gradu. Mi smo paralelno tokom prethodnih meseci radili i druge ulice u gradu. Raspoloženi smo da porazgovaramo sa građanima koji su zainteresovani da se brže odvijaju radovi. Grad će raditi najviše što može sa novcem kojim raspolaže u ovom trenutku- istakao je gradonačelnik Zelenović, i dodao da su urađeni trotoari u ulici Prote Smiljanića u drugom delu od semafora na potezu od čuvenog Toke ka MZ Jevremova.
Upitan da prokomentariše pitanje građana zašto se radi trotoar samo sa jedne strane, gradonačelnik je istakao da „za trotoare nikada nije bilo novca jer je uvek nešto drugo bilo preče, bilo da je u pitanju vodovod ili kanalizacija“.
-Mi smo bili u dilemi, da li da uradimo u nekoliko ulica trotoare sa obe strane, ili više ulica samo jednu stranu. Uz puno razumevanje, sa novcem kojim imamo, ne kukajući na bilo koga da duguje gradu, radimo najviše što možemo- zaključio je Zelenović.
M.G.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa