1. septembar 2011.1. sep 2011.
NOVA ŠKOLSKA GODINA U KOCELjEVAČKOM KRAJU

SELA BEZ PRVAKA

Broj đaka prvaka na području ove opštine neznatno manji u odnosu na prošlu godinu. U pet seoskih škola nije testiran nijedan svršeni predškolac. Osnovna škola Mića Stanojlović spremno dočekuje novu školsku godinu
Danas će zvona u pet osmorazrednih i 11 četvororazrednih škola na području opštine Koceljeva ozvaničiti kraj letnjeg raspusta i početak nove školske godine. U školske klupe će prvi put sesti nešto više od 130 prvaka.
- Testirano je i upisano 131 dete, ali se očekuje da će ih biti još nekoliko naknadno testirano. U Koceljevi je upisano 69 prvaka koji će biti raspoređeni u tri odeljenja. Ali drastična situacija je u selima Bresnica, Družetić, Subotica, Ljutice i Batalage gde ove godine nema ni jednog novog učenika, a veliko smanjenje broja je i u Svileuvi, tako da će u ovoj godini prvaci biti smešteni u kombinovano odeljenje - rekao je zamenik direktora škole Vojimir Pavlović.
Ipak, kako kažu, u ovoj školi nema viška prosvetnih radnika. Obezbeđen je nastavni kadar za sve nastavne oblasti, školska dvorišta su uređena a objekti sređeni i okrečeni. U Koceljevi je urađena i nova kotlarnica koja će grejati osnovnu i srednju školu kao i sportsku salu, a prema rečima Pavlovića ogrev je uplaćen i naručen. Kompleti besplatnih udžbenika za učenike od prvog do trećeg razreda biće podeljeni danas.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa