22. septembar 2011.22. sep 2011.
15. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

PLANOVI I STATUTI

Na petnaestom zasedanju gradske Skupštine, održanom prošlog petka, između ostalog usvojen petogodišnji plan odbrane od poplava, izglasana odluka o izradi Generalnog urbanističkog plana “Šabac 2020“, imenovan novi direktor JKP “Toplana ““ Šabac“
Tradicionalno negodovanje predstavnika opozicije što nema direktnog televizijskog prenosa, označilo je početak 15. zasedanja šabačke gradske Skupštine. Predloženi dnevni red obuhvatao je četrnaest tačaka. Najvažnije među njima ticale su se donošenja petogodišnjeg opšteg plana odbrane od poplava, procene ugroženosti, potreba i mogućnosti za zaštitu i spasavanje stanovništva i materijalnih dobara, izrade Generalnog urbanističkog plana “Šabac 2020“, imenovanja novog direktora JKP “Toplana ““ Šabac“.
- Ne kažem da predložene teme nisu važne, ali u ovom trenutku postoje i bitnija pitanja. Problemi naših građana. Pitanje načina na koji funkcioniše privreda grada Šapca, problemi korupcije, kriminala, nezaposlenosti. Po našim shvatanjima, prva tačka o kojoj bi danas trebalo raspravljati je stanje u poljoprivredi. Odnosno iznalaženje načina kako da se pomogne seljaku, jer je poljoprivreda jedino što nas može iz krize izbaviti ““ rekao je ispred SRS Srboljub Živanović, dok je predstavnik DSS Aleksandar Pavlović, izneo nezadovoljstvo što se u skupštinskoj proceduri nije našao predlog ove stranke da se postojeće gradske komunalne takse koje plaćaju mali preduzetnici smanje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa