15. april 2021.15. apr 2021.
Dušan Vasić – Vasura
IN MEMORIAM

Dušan Vasić – Vasura

(1954 – 2021)
Nedavno je od polsedica Kovida 19 preminuo još jedan poznati sportista i sportski radnik iz našeg grada. Zauvek nas je napustio Dušan Vasić, svima poznatiji pod nadimkom Vasura. Rođeni Šapčanin prve fudbalske, odnosno golmanske korake napravio je u Mačvi i stasavao do prvog tima, a potom postao standardni prvotimac i čuvar mreže šabačke „Mačve“. Postao je kapiten i bio je vođa odbrane ekipe koja je ostvarila veliki uspeh, plasman u Drugu saveznu ligu bivše Jugoslavije. Još u mlađim kategorijama se isticao, bio je i omladinski reprezentativac Srbije.

Po završetku karijere posvetio se trenerskom pozivu. Radio je u mlađim kategorijama Mačve, preuzeo i uspešno vodio šabački „Radnički“, kao i „Rudar“ iz Crniljeva. Predvodio je i svoju Mačvu, a prihvatao se i pozicija u upravi, u ne baš zgodnim vremenima. Bio je predsednik kluba, član Upranog odbora, koordinator stručnog rada i do kraja života aktivan u Udruženju veterana na čijem čelu je bio. Sahranjen je u ponedeljak na Donjošorskom groblju.

-Nije bio samo saigrači, on je bio naš oslonac, snaga i zato nas je vest o bolesti i smrti šokirala. Nadali smo se da će još jednom Vasura naš izaći kao pobednik, ali nažalost nije uspeo. Teško je bilo šta reći, ostali smo bez druga, prijatelja. Neka mu je večna slava - istakao je saigrač Vasića Ljubomir Ivanić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa