15. april 2021.15. apr 2021.
PLEJ OF UIGRAVANjE
VATERPOLO: SUPER LIGA

PLEJ OF UIGRAVANjE

Remi protiv Zvezde ostavio male šanse za bolji plasman od četvrte pozicije. Još jednom Šabac bio bliži pobedi od velikih rivala. Zemun sinoć kao zagrevanje, Novi Beograd kao veliki izazov
Kada se gleda šira slika u duelima Šapca i tri rivala u borbi za titulu, na Gradskom bazenu, stiče se utisak da je bodovni saldo tih mečeva mogao biti znatno veći od jednog boda. Radnički i Novi Beograd su slavili minimalne pobede u duelima gde je domaćin imao i nekoliko golova prednosti i poklekao u poslednjim sekundama, a protiv Zvezde je bilo i plus tri, posle preokreta, no ponovo su u završnici domaći došli do poravnanja. Dobar meč pokvarili su donekle arbitri, jer su u poslednjoj četvrtini, čini se, postali suviše važni protagonisti tamo gde bi trebali biti sporedne uloge.

Bilo kako bilo, preostala su još dva kola i osim u slučaju neočekivanog kiksa Zvezde u Novom Sadu, Šabac će biti četvrti pred plej of. Poput Nišlija u subotu, Zemun je morao bi biti rutinski zadatak, jer svakako je plej of vrlo blizu i neće biti mnogo vremena za uigravanje. Derbi protiv Novog Beograda biće odličan uvod za odlučujuće prvenstvene borbe.



U nekom odnosu snaga, možda je četvrta pozicija bolja opcija od treće bar po pitanju rivala u plej ofu, možda i ne, to je pretpostavka. Kolo pred nama je izuzetno važno kolo jer Vojvodinu i Partizan očekuju teški mečevi protiv Crvene Zvezde, odnosno Novog Beograda. Novosađani su trenutno ispred na tabeli, međutim njihov poraz, uz pobedu Partizana dovodi Beograđane na poziciju pet, onu koja ukršta sa četvrtom, drugi ishodi Vojvodinu približavaju Šapcu. Realno je Partizan u boljoj formi od Vojvodine i osetno jači u odnosu na jesen. Ipak, mladi tim Vojvodine je učinio nešto što nije niko osim ubedljivog lidera iz Kragujevca, pobedio je Novi Beograd, što ukazuje da je pretpostavka o boljem rivalu u doigravanju samo lična procena.

Šabac – Crvena zvezda 8:8 (2:3, 2:1, 2:0, 2:4)
Gradski bazen. Sudije: Raković i Virijević. Igrač više: Šabac 7 (4), Crvena zvezda 7 (1). Peterci: Šabac 1 (0), Crvena zvezda 3 (3).
ŠABAC: Filipović, Drašković 1, Marković, Repanović, Tkač, Ilić, Vučinić 3, Tonković, Janković 1, Vuksanović 1, Stojanović 1, Velkić, Vukadinović, Ćetković 1.
C. ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Šulc 1, Marković, Subotić 2, Milojević, Vićković, Basara 2, Rađen, Vukićević, Šimicu, Radović 2, Aleksić, Smiljević.

Nais – Šabac 7:11 (1:4, 3:2, 3:3, 0:2)
Bazen Čair. Sudije: Beljin, Jovančević. Isključenja: Nais 8, Šabac 8. Peterci: Nais 1 (1), Šabac 2 (2)
NAIS: Lazić, Đetković, Pavičić, Trajković 1, Đorđević 1, Bem, Bolović 1, Kovačević 1, Živić, Šilj 1, Vasić 1, Milošević 1, Tomić, Kujović.
ŠABAC: Filipović, Eraković, Marković 1, Repanović 1, Tkač, Ilić, Vučinić 2, Tonković, Janković 2, Savković, Stojanović 2, Velkić 2, Vukadinović, Ćetković 1.


Gotovo izvestan par četvrtfinala je Radnički – Nais, za sada se čini da će Novi Beograd igrati protiv Zemuna, iako Zvezda nije bez šansi u borbi za drugo mesto. Beoograđani i Šapčani će ukrstiti koplja sa Partizanom i Vojvodinom, ko sa kim, biće poznato posle poslednjeg kola.

Četvrtfinale plej ofa je dvomeč, gde je boljeplasirani tim domaćin u revanšu, dok se polufinala i finale igraju na dve dobijene utakmice. Na kraju plej ofa, finalisti imaju pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a polufinalisti u LEN kupu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa