Инфо

15. април 2021.15. апр 2021.
ПЛЕЈ ОФ УИГРАВАЊЕ
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

ПЛЕЈ ОФ УИГРАВАЊЕ

Реми против Звезде оставио мале шансе за бољи пласман од четврте позиције. Још једном Шабац био ближи победи од великих ривала. Земун синоћ као загревање, Нови Београд као велики изазов
Када се гледа шира слика у дуелима Шапца и три ривала у борби за титулу, на Градском базену, стиче се утисак да је бодовни салдо тих мечева могао бити знатно већи од једног бода. Раднички и Нови Београд су славили минималне победе у дуелима где је домаћин имао и неколико голова предности и поклекао у последњим секундама, а против Звезде је било и плус три, после преокрета, но поново су у завршници домаћи дошли до поравнања. Добар меч покварили су донекле арбитри, јер су у последњој четвртини, чини се, постали сувише важни протагонисти тамо где би требали бити споредне улоге.

Било како било, преостала су још два кола и осим у случају неочекиваног кикса Звезде у Новом Саду, Шабац ће бити четврти пред плеј оф. Попут Нишлија у суботу, Земун је морао би бити рутински задатак, јер свакако је плеј оф врло близу и неће бити много времена за уигравање. Дерби против Новог Београда биће одличан увод за одлучујуће првенствене борбе.



У неком односу снага, можда је четврта позиција боља опција од треће бар по питању ривала у плеј офу, можда и не, то је претпоставка. Коло пред нама је изузетно важно коло јер Војводину и Партизан очекују тешки мечеви против Црвене Звезде, односно Новог Београда. Новосађани су тренутно испред на табели, међутим њихов пораз, уз победу Партизана доводи Београђане на позицију пет, ону која укршта са четвртом, други исходи Војводину приближавају Шапцу. Реално је Партизан у бољој форми од Војводине и осетно јачи у односу на јесен. Ипак, млади тим Војводине је учинио нешто што није нико осим убедљивог лидера из Крагујевца, победио је Нови Београд, што указује да је претпоставка о бољем ривалу у доигравању само лична процена.

Шабац – Црвена звезда 8:8 (2:3, 2:1, 2:0, 2:4)
Градски базен. Судије: Раковић и Виријевић. Играч више: Шабац 7 (4), Црвена звезда 7 (1). Петерци: Шабац 1 (0), Црвена звезда 3 (3).
ШАБАЦ: Филиповић, Драшковић 1, Марковић, Репановић, Ткач, Илић, Вучинић 3, Тонковић, Јанковић 1, Вуксановић 1, Стојановић 1, Велкић, Вукадиновић, Ћетковић 1.
Ц. ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Шулц 1, Марковић, Суботић 2, Милојевић, Вићковић, Басара 2, Рађен, Вукићевић, Шимицу, Радовић 2, Алексић, Смиљевић.

Наис – Шабац 7:11 (1:4, 3:2, 3:3, 0:2)
Базен Чаир. Судије: Бељин, Јованчевић. Искључења: Наис 8, Шабац 8. Петерци: Наис 1 (1), Шабац 2 (2)
НАИС: Лазић, Ђетковић, Павичић, Трајковић 1, Ђорђевић 1, Бем, Боловић 1, Ковачевић 1, Живић, Шиљ 1, Васић 1, Милошевић 1, Томић, Кујовић.
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић, Марковић 1, Репановић 1, Ткач, Илић, Вучинић 2, Тонковић, Јанковић 2, Савковић, Стојановић 2, Велкић 2, Вукадиновић, Ћетковић 1.


Готово известан пар четвртфинала је Раднички – Наис, за сада се чини да ће Нови Београд играти против Земуна, иако Звезда није без шанси у борби за друго место. Беоограђани и Шапчани ће укрстити копља са Партизаном и Војводином, ко са ким, биће познато после последњег кола.

Четвртфинале плеј офа је двомеч, где је бољепласирани тим домаћин у реваншу, док се полуфинала и финале играју на две добијене утакмице. На крају плеј офа, финалисти имају право наступа у квалификацијама за Лигу шампиона, а полуфиналисти у ЛЕН купу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa