Инфо

11. април 2024.11. апр 2024.
А. Мачић (фото: ВК Шабац Еликсир)

А. Мачић (фото: ВК Шабац Еликсир)

ВАТЕРПОЛО: ШАБАЦ И САВА

Домаће обавезе

До краја сезоне обавезе само на домаћој сцени. Шабац припрема нокаут фазу плеј офа. Сава финишра одличну сезону
После паузе због Регионалне лиге сениори Шапца се враћају такмичарским изазовима на домаћој сцени. У суботу гостују у Крагујевцу, Радничком, у дуелу 4. кола плеј офа. Шапчани су сигурни на позицији четири, евентуална победа би могла да их врати у борбу за треће место. Након Радничког у Шапцу гостује Звезда, а на концу путују у Београд, Вуковима. Прве четири позиције воде у полуфинале плеј офа.

У претходним мечевима четвртог кола Звезда је савладала Партизан, Нови Београд Вукове, те су позиције само учвршћене. Шабац у Крагујевцу игра и против традиције. Последњи пут је славио у мају 2021. године.

Сави је преостало једно коло до краја успешне сезоне у Првој А лиги. Победа у Панчеву била је пета ове сезоне, а гостовање Спартака на Градском базену прилика за шести тријумф и очување позиције пет што је значајан резултат за тим који чине играчи између 14 и 17 година.

Последњи лигашки меч Саве (фото: ВК Шабац Еликсир)


Регионална лига
Шабац ће и седму сезону наступати у Премијер регионалној лиги. Последњи викенд у групи од 9. до 12. места имао је драж за Морнар и Партизан у борби који тим ће у бараж за опстанак, а који директно у нижи ранг. Сплићани се радују, док је Шабац имао половичан учинак.

Бољим извођењем петераца савладан је Морнар у Сплиту 18:17 (11:11). Истакао се поново Новаковић са три гола. Дан касније у Загребу Младост је победила Шапчане 14:11 у мечу за престиж. На крају Партизан одлази у А1 лигу, Валис и Морнар играју бараж, иако ће тек рана јесен дати одговор хоће ли и у ком формату и наредне сезоне бити Регионалне лиге.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa