Инфо

11. април 2024.11. апр 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Донација Моцарт фондације за шабачке баскинаше

Нова опрема за нове подвиге

Фондација Моцарт, на инцијативу портала „Курир“ обезбедила донацију кошева, лопти, дресова за шабачки баскин колектив. Снови о новим успесима и жеља за омасовљењем овог спорта у Србији
Иако је једини у Србији шабачки играчи баскина већ има значајне резултате у Европи. Међу њима свакако се издваја треће место на Европском купу претходног лета. Припрема наредних такмичења биће олакшана уз нову спортску опрему, донацију Моцарт фондације.

Део опреме шабачког баскин колектива су нове гарнитуре дресова, сет лопти и нови мобилни мали кошеви неопходни за ову инклузивну дисциплину.

-Баскин је више од спорта, нешто јединствено и задовољство нам је да помогнемо сјајним људима и подржимо њихов рад. Приче о хуманости, пријатељству и солидарности су наша инспирација. Шампионски дух се не гради само на великим борилиштима, већ и кроз упорност и тренинг упркос свим изазовима - истакла је Милица Чокајац из фондације “Моцарт”.

Фото: "Глас Подриња"


Идеја о донацији је потекла од портала листа Курир који су открили причу о шабачким баскинашима, о којима се није много говорило у јавности ван локалног нивоа.

-Драго ми је што смо остварили резултате који су нас учинили видљивијима. Кроз вредну донацију стварамо услове за још боље тренинге и боље резултате. Надамо се да ће ускоро бити још клубова у Србији и да ће спорт достићи виши ниво - изјавио је тренер и играч Живан Милошевић.
У свим настојањима шабачки баскин имаће подршку Града.

-Искрено желимо да баскин заживи у целој Србији, да шабачки клуб напредује и кроз дуеле са њима. Велика захвалност фондацији “Моцарт” и “Куриру” што су дали пример друштвене одговорности. Као Град смо уз шабачке баскинаше, настављамо да помажемо на различите начине, а жеља је да у догледном периоду будемо и домаћини неке међународне утакмице - рекао је заменик градоначелника Шапца Милан Мачван.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa